ß
In general, oamenii acorda o atentie deosebita termenului de valabilitate al produselor alimentare, insa lucrurile stau putin diferit atunci cand vine vorba despre lucrurile aflate in casa.
Conform celor de la BrightSide.me, o multime de oameni au tendinta sa foloseasca periuta de dinti mai mult decat ar trebui. Aceeasi situatie se intampla si in cazul apei de toaleta sau de parfum.
Pentru a evita sa te imbolnavesti, iti propunem sa arunci o privire pe lista de mai jos si sa vezi cat este recomandat sa utilizezi anumite produse pe care fiecare dintre noi le detine acasa.
Pernele: 2-3 ani
In timp, pernele isi pierd forma si pot cauza dureri in zona gatului. In plus, acestea devina "casa" acarienilor de praf, care pot provoca astm si alergie.
Papucii de casa: 6 luni
Daca sunt folositi mai mult decat este cazul, papucii de casa devin mediul perfect pentru dezvoltarea infectiilor fungice. Prin urmare, este recomandata spalarea si igenizarea lor la intervale scurte de timp.
Buretele de baie: 2 saptamani
Pentru a evita imbolnavirea, se recomanda ca buretii de baie sa fie spalati in apa fierbine pentru a nu permite dezvoltarea bacteriilor.
Prosoapele: 1-3 ani
Prosoapele sunt mediul perfect de dezvoltare a bacteriilor. Chiar si spalarea regulata nu poate impiedica aparitia lor.
Sutienul: 1-2 ani
Atunci cand sutienul si pierde forma, elasticitatea, devine prea mic sau prea mare, este recomandat sa nu il mai folosesti.
Periuta de dinta: 3 luni
Majoritatea alege sa isi schimbe periuta de dinti in momentul in care perii acesteia se deterioreaza. Se recomanda totusi ca periuta de dinti sa fie inlocuita si dupa o raceala sau o gripa pentru ca riscul unei noi imbolnaviri sa scada.
Apa de parfum sau de toaleta: 1-3 ani
Parfumul sau apa de parfum care contin uleiuri esentiale au un temen de valabilitate de 3 ani daca sunt depositate in conditii optime. Apa de toaleta poate fi pastrata timp de 4 ani.
Suzeta: 2-5 saptamani
Suzetele din latex trebuie inlocuite indiferent de frecventa cu care au fost folosite sau modul in care arata. Suprafetele din latex se fisureaza usor, iar in zonele deteriorate apar diferite tipuri de germeni.
Gallery