Ingrediente
Piept curcan: 500g
Pesmet: 100 g
Unt: 50 g
Parmezan: 50 g
Susan: 10 g
Sare: dupa gust
Piper: dupa gust
Chilli: 2 linguri
Salvie uscata: 4 frunze
Mustar: 2 linguri
Ceapa rosie: 1 bucata
Ghimbir: un varf de lingurita
Miere: 2 linguri
Otet de orez: 15 ml
Prune: ½ kg
Sos de soya: 30 ml
Sos iute: 30 ml
Ulei: 15 ml
Usturoi: 6 catei
Mod de preparare
Piept de curcan
1. Se amesteca pesmetul cu untul, parmezanul, susanul, sare, piper, chilli, salvie uscata si seminte;
2. Se condimenteaza pieptul cu sare si piper;
3. Se unge cu mustar;
4. Se trece prin amestecul de pesmet;
5. Cuptor: 20 minute la 220 grade pentru crusta;
6. Se micsoreaza temperatura la 180 grade si se mai lasa 30 min.
Sos
1. Se incinge uleiul, adaugam ceapa si gateste 5 min pana se inmoaie;
2. Se adauga ghimbirul si usturoiul – se mai lasa 1 minut;
3. Se adauga si restul ingredientelor, apoi dam focul mare pana cand da usor in clocot;
4. Lasam 20 minute la foc mediu si amestecam din cand in cand;
5. Se paseaza la blender cateva Pulse-uri daca se doreste o textura mai lichida.
Pofta buna!