Ingrediente:
Pesmet: 250 g
Praz: 1 bucata
Branza proaspata: 250 g
Usturoi: 2 catei
Cimbru: dupa gust
Oregano: dupa gust
Rozmarin: dupa gust
Patrunjel: ½ legatura
Mustar:2 lingurite
Oua: 4 bucati
Lapte: 90 ml
Baby spinach: 20 frunze
Oua de prepelita: 20 bucati
Faina: 100 g
Seminte susan: 50 g
Ulei: 300 ml
Sare: dupa gust
Piper: dupa gust
Mod de preparare
1. Se amesteca: pesmetul, prazul, branza, usturoi + cimbru, oregano, rozmarin, patrunjelul si mustarul.
2. Se bat galbenusurile cu laptele si se adauga peste amestec.
3. Se bat doua albusuri spuma si se adauga peste amestec, pana ce acesta capata o consistenta ferma.
4. Se lasa la frigider 1 ora.
5. Se imparte amestecul in 20 parti egale, se ia in palma, se pune o frunza de spanac, un ou care se acopera cu amestecul si apoi se sigileaza cu faina.
6. Se bat cele 2 albusuri ramase cu 30 ml apa – se pun in vasul nr. 1
7. Se amesteca faina cu sare, piper si susan – se pun in vasul nr. 2
8. Se incinge uleiul si se prajesc ouale pana devin golden brown
Pofta buna!