"In timpul copilariei pot spune ca eram un copil energic, curios, imi placea sa stau afara la joaca pana seara tarziu. Nu tineam cont ca imi rupeam papucii sau hainele. Ori daca ma loveam, zgariam. De multe ori ma mir ca nu mi-am rupt nimic.
De fapt, mi-am “rupt” un dinte cand incercam sa prind la Gardiana (jocul de-a v-ati-a-prinselea) pe cel mai mare dintre noi. Mi-am impus sa il prind eu cu toate ca fugea mai tare decat restul si decat mine implicit si asa m-am ales eu cu un dinte “rupt” pe vremea accea. Prietenii imi spun ca uneori nu am destula incredere in mine si in abilitatile mele. Mi-au mai spus ca in unele cazuri analizez prea mult o situatie. Ma considera o persoana empatica, sociala. Spirit de observatie. Implicat si dedicat implinirii unui vis. Uneori sunt considerat ca fiind un visator."
Q&A cu ROBERT:
- Ce alegi intre rosu si albastru? De ce?
- Prefer albastrul decat rosul. De ce? In conceptia mea, rosul exprima dorinta ori sacrificiu. Albastrul il inteleg ca liniste si infinitate. Albastrul este un infinit de sperante.
- Un film in fata televizorului sau o seara cu gasca in club? De ce?
- Un film in fata televizorului poate fi o sursa de inspiratie ori o eliberare cinematografica. Acea eliberare poate fi urmata de o serie de incarcaturi constructive. Depinde ce film este. O seara cu gasca in club determina cel mult cateva minute de socializare mai rationala. De ce? Intr-un club anturajul sufera o serie de interferente ce nu pot asigura acea implinire ce o cautam in sinea noastra.
- Sarmale sau fructe de mare? De ce?
- Fructele de mare le prefer mai degraba decat sarmalele. Sarmalele imi sunt preferate, insa nu in fata fructelor de mare. De ce? Fructele de mare sustin o digestie mai fina, mai slab solicitata de aparatul digestiv. Gustul poate fi si el mai complex. Aici as vota mai degraba intre sushi ori fructe de mare. Este vorba de variabilitate culinara oferita de tocmai ingredientele acestor mancaruri.
- Iti faci prieteni usor sau stai retras si analizezi? De ce?
- Aici este vorba de socializare sau de a cauta un adevarat prieten? Este punctul in care de cele mai multe ori stau retras si analizez. Gandesc. De multe ori, mai mult decat as avea nevoie. Sunt o fire tematoare, chiar anxioasa in anumite situatii. Insa daca e vorba de socializare, atunci sunt deschis spre orice directie in fel si fel de subiecte. De la politica pana la spiritualism, etc.
- Spui verde in fata ce te deranjeaza sau explici politicos?
- Spun verde in fata ce ma deranjeaza, insa o fac intr-un mod politicos. Aceasta metoda ma ajuta sa inteleg mai bine ceea ce ma deranjeaza cu adevarat. Cautand mai degraba sa inteleg de ce ma afecteaza anumite aspecte. Atat in relatii interumane cat si existentiale. De cele mai multe ori imi dau seama de cat de putine chestii avem sub propriul control. Asteptarile mari pot aduce si dezamagiri. Dezamagirile nu sunt altceva decat niste imagini contrastante ce se suprapun peste propriul nostru „tablou”.
- Preferi munca de echipa sau sa ii directionezi incet-incet catre obiectivele tale? De ce
- Intr-adevar prefer munca in echipa. Imi respect obiectivele proprii, insa nu as trece niciodata peste avantajele unei munci in echipa. De ce? Munca in echipa stabileste obiective comune. Obiective ce pot fi mai usor identificate cu obiectivele proprii. Poate chiar mai finisate decat in stadiul lor primar.
- Insula pustie sau munte? De ce?
- Prefer muntele inaintea insulei pustii. Muntele este interminabil pe cand o insula pustie te delimiteaza prin propria ei existenta. Muntele poate surprinde mai mult decat o insula pustie atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Energia data de munte o simt mult superioara unei insule.
- Urmezi decizia grupului sau preferi sa iei decizia pentru grup.
- Urmez decizia grupului atata timp cat simt ca nu sunt indoieli intre membrii acelui grup. Daca se ajunge in acel punct voi incepe sa canalizez spre o decizie proprie. Acea decizie proprie este doar asumata de mine. In adevarata ei esenta se bazeaza pe o multitudine de pareri si dorinte ale celorlalti membri din grup.
- Faci planuri si le impartasesti sau lucrezi de unul singur pentru obiectivele tale?
- Planurile prind viata doar in mintea mea. Asta ca o faza incipienta. Apoi caut rezonanta cu cei care pot impartasi. Abia din acel punct incep cu adevarat sa stabilesc obiective, finalitati. Faptul ca impartasesc cu ceilalti ma ajuta in a face fata mai bine incertitudinii. Pas cu pas.