ß
Conform unui studiu citat de cei de la Viral Nova, o femeie din sase si un barbat din sapte s-au ranit intentionat intr-un anumit moment al vietii.
Acest fenomen a prins contur in tarile dezvoltate din America de Nord si Europa de Vest. Statisticile evidentiaza faptul ca in 90% din cazurile de auto-vatamare au loc in adolescenta si reprezinta o cale de exprimare a suferintei foarte profunde.
Adesea, auto-vatamarea este asociata cu anxietate si depresia si, in majoritatea cazurilor, lasa urme vizibile pe corpul celor care au apelat la acest gen de manifestare. Din nefericire, aceste cicatrice nu pot fi sterse si devin o dovada permanenta a momentelor dificile aparute in viata.
Whitney Develle a decis sa vina in ajutorul celor care isi doresc sa lase trecutul in urma si sa acopere semnele lasate de taieturi. Pasionata de tatuaje, ea a luat hotararea de a se implica in acoperirea acestor cicatrice dupa ce o prietena a trecut printr-o experienta de acest gen.
Astfel, a luat nastere "The Scars Project", o idee ingenioasa care a redat increderea multor oameni. Artista nu cere bani in schimbul tatuajelor pe care le executa, initiativa fiind una caritabila.
"Vreau ca oamenii sa aiba puterea de a isi lasa trecutul in urma si de a porni intr-o noua aventura", spune Whitney.