Ornarea prajiturilor tine de cele mai multe ori de imaginatia si de maiestria celor care le prepara. Pentru a acoperi intreaga suprafata trebuie sa ai dexteritate si multa creativitate.
Tehnica de decorare poate fi diferita de un tort la altul, dar rezultatul final trebuie sa fie intodeauna unul remarcabil. In fimuletul de mai jos ne este prezentata o tehnica care il poate transforma intr-o floare in cel mai scurt timp.
Pentru inceput trebuie sa ne pregatim blatul si cremele, care trebuie sa fie de aceeasi textura, insa in 4 tonuri de roz diferite. Acest lucru se poate realiza prin adaugarea unui colorant alimentar in cantitati inegale.
Cand totul este gata se poate trece la pasul urmator si anume asamblarea tortului de la baza cu asezarea primul blat pe platou. Intre blaturi se pune una dintre creme, iar intregul tort se imbraca in aceeasi nuanta. Pe suprafata tortului se delimiteaza doua cercuri concentrice care reprezinta deliminatare cremelor.
Ornarea se incepe din mijloc. Cu multa rabdare se traseaza petale una dupa alta, iarin acest fel capata forma unei flori de trandafir. La final vom avea un tort elegant si rafinat.
Crezi ca te descurci? Daca urmaresti pas cu pas tehnicile prezentate in filmulet este imposibil sa nu obtii rezultatul dorit.
Gallery