• PRO TV
  • Manastirea Crasna, locul uimitor din Romania cu izvoare naturale si un peisaj de vis. Experienta trimita de cativa francezi in Romania

Manastirea Crasna, locul uimitor din Romania cu izvoare naturale si un peisaj de vis. Experienta trimita de cativa francezi in Romania

Manastirea Crasna, locul uimitor din Romania cu izvoare naturale si un peisaj de vis. Experienta trimita de cativa francezi in Romania

Cu izvoare naturale si peisaje uimitoare, zona Valenii de Munte - Cheia din Prahova merita trecuta pe harta de vacanta.

Turistii pot vizita manastirea Crasna, ridicata in mijlocul unei paduri si pot pescui in balti amenajate. Iar doamnele sunt invitate la Casa Dulcetii, ca sa vada cum se prepara pelteaua de gutui, dulceata de nuci verzi sau ardei, care trebuie gustata macar o data in viata.

Dupa un drum anevoios de doi kilometri printr-o padure minunata, descoperim Manastirea Crasna, veche din secolul 15. Pentru ca ajung destul de greu, oaspetii sunt asezati la masa si cazati gratuit, daca vor sa ramana peste noapte.

Parintele Adam Serafim, Manastirea Crasna: O constructie de piatra e monument istoric piatra s-a urcat pe spatele animalelor de aici din garla asta din Crasna.

Pe Martin si Nicolas i-am gasit hoinarind pe drumul de la manastire. Sunt doi turisti francezi, uimiti de primirea neasteptata si de frumusetea locurilor.

Martin si Nicolas: Este intr-adevar foarte frumos, uimitor sunt multe de facut am fost la manastire si ne-au dat foarte multe lucruri sa mancam, a fost foarte bine

Si Cristi din Bucuresti a venit la Izvoarele si a vrut sa pescuiasca. In ciuda ploii marunte, a asteptat ore intregi alaturi de baietelul sau prada cea mare.

Mesele din piatra sunt parte din istorie. Au fost pietre de moara acum o suta de ani si au vazut multe la vremea lor.

Cine vrea sa ramana peste noapte in zona, poate sa doarma la localnici, care-i primesc pe drumeti cu mare drag.

O bucatarie pentru oaspeti, o scara care duce sus mai exista o camera amenajata tot pentru oaspeti, dormitorul meu si al sotiei.

La plecare nu uitati sa treceti si pe la Casa Dulcetii. Mii de borcane asteapta cuminti pe rafturi. Unul singur costa intre 7 si 10 lei, iar cei care cumpara dulceata, le ajuta pe femeile care lucreaza acolo sa isi sustina familia.

Elena Ciomag, bucatareasa: Sunt retete batanesti de aici din zona de la noi ce facea bunica. Este o bucatarie sociala care ne adduce un profit la noi in zona nu sunt locuri de munca avem copii la scoala, copii mici. E bo sansa si pentru noi.

In drumul spre casa, chiar la sosea puteti opri si la Muzeul Satesc, unde localnicii au adunat obiectele ramase de la bunici.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni