Mihaela Sava a ajuns pana in Semifinala Bake Off Romania, insa a parasit competitia la doar un pas de marea finala. Care au fost declaratiile ei dupa un parcurs incarcat de reusite in concurs.
- Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru cofetarie/patiserie?
- De mica mi-a placut sa stau pe langa bunica mea cand facea cozonaci, insa adevarata pasiune am descoperit-o in studentie, cand am fost plecata pentru doi ani din tara. Am locuit intr-un institut unde eram cazata alaturi de studenti de multe alte nationalitati. In fiecare duminica seara organizam cate o cina specifica tarii din care proveneam. Atunci am descoperit ca imi place sa pregatesc bunatati.
- Ce te-a determinat sa participi la aceasta competitie?
- De la inceput am stiut ca daca voi participa la o asemenea competitie, experienta pe care o voi capata, va fi una semnificativa – asa a si fost. Pe langa asta, am vrut sa-mi demonstrez ca dau dovada de curajul pe sustin ca il am.
- Cum ai facut trecerea de la domeniul in care activai la prajituri?
- In continuare activez in alt domeniu. Fac prajituri din pasiune, ma ajuta sa ma relaxez, si pentru ca imi place sa ii bucur cu bunatati pe cei din jurul meu. A gati pentru cei dragi este cea mai intima si frumoasa declaratie de iubire.
- Cu ce preparat ai reusit sa impresionezi juratii pentru a intra in cortul Bake Off Romania? Descrie putin ce contine.
- Am impresioant juratii cu un tort cu blat cu nuca, insiropat cu lichior de afine, cu crema cu mascarpone si lime si crema cu mascaropone si zmeura, invelit in bezea elvetiana si decorat cu flori comestibile.
- Care a fost primul gand cand ai intrat in cortul Bake Off Romania?
- Am fost coplesita de tot, de frumusetea cortului, de atmosfera pe care am simtit-o. Primul gand a fost ca daca nu plec cu marele premiu, sigur voi pleca cu o experienta de neuitat.
- Cum a fost experienta Bake Off Romania pentru tine?
- A fost ceva mult peste asteptari, o experienta unica, una pe care nu o poti trai decat o data in viata. Am acumulat foarte multe cunostine noi, am legat prietnii stranse, am vazut ce inseamna munca in echipa, dar si ce inseamna sa te afli intr-o competitie. Am vazut ca pot trai mai intens decat mi-as fi inchipui vreodata, ca pot sa lupt pana la epuizare.
- Ce iti trecea prin minte in momentul jurizarii? Dar cand veneau juratii la bancurile de lucru?
- Am trait la intensitate maxima fiecare moment in care unul sau toti juratii se aflau in preajma mea. Emotiile din timpul examenelor din facultate sau de dupa sunt, prin comparatie, niste sentimente insignifiante. Desi nu sunt o persoana emotiva, in cort am fost atat de emotionata incat, pentru prima data in viata mea mi-au transpirat palmele, si nu o data, ci la fiecare jurizare.
- Care a fost cea mai dura proba pentru tine?
- De departe, cea mai dura proba a fost prima proba eliminatorie la care am participat. A fost atat de intensa incat, am plans in hohote dupa ce unul dintre jurati a trecut pe la bancul meu de lucru, desi a venit, a stat cateva minute, mie mi s-au parut 2 ore, apoi a plecat, nespunand nimic.
- Povesteste-ne o intamplare haioasa de la filmari.
- Pe toata perioada competitiei am purtat tocuri – asa imi este mai comod, asa sunt obisnuita la locul de munca. Cand mergeam la masa, nevoiti fiind sa mergem pe un podet, imi luam de schimb bocanci. La intoarcere am uitat sa imi iau pantofii si am filmat o proba cu bocanci. Am realizat asta la finalul probei.
- Ce alte hobby-uri ai inafara de cofetarie/patisserie?
- Unul dintre celelalte hobby-uri ale mele este mersul pe bicicleta. Sunt implicata intr-un proiect care sustine mersul pe bicicleta in oras, in tinute chic. Sunt bucuroasa ca fac parte din proiectul Skirtbike, eveniment care deja a devenit un curent printre fetele din Bucuresti, dar si din alte orase ale tarii. De asemenea colectionez vesela veche pe care o folosesc in sedintele foto in care pozez prajiturile.
- Spune-ne trei lucruri pe care telespectatorii nu le stiu despre tine.
- Stiu multe bancuri, majoritatea dintre ele bune, si stiu si sa le spun bine.De cand am inceput sa fac prajituri am slabit cateva kilograme pe care nu le-am mai pus inapoi. Cand mergeam la colindat, in copilarie, eram cea care manca toate prajiturile pe care prietena mea le incepea, dar nu-i placeau.
- Care este preparatul cu care te mandresti cel mai tare?
- Tortul cu familia de gaste.
- Care este reteta ta preferata?
- Imi place sa pregatesc cheesecake, de fiecare data, cu alt ingredient surpiza. Imi place sa fac topinguri sarate si variate pentru amouse-bouche-uri.
- Daca ai fi un produs de patiserie/cofetarie ce ai fi?
- As fi un tort cu crema la vedere, decorat cu fructe proaspete si flori colorate.
- Un mesaj pentru telespectatori.
- Sa ne urmareasca cu atentie, vor vedea ca o prajitura nu inseamna ceva dulce, ci inseamna un intreg univers de gusturi si texturi.
- Care este Cheful de care iti era frica?
- De Alex. Este foarte strict si tipicar, atent la detalii si la tehnica.
- Care a fost prima prajitura facuta si pentru cine a fost?
- Cred ca primele prajituri au fost niste bazele, care au iesit cam gumoase, cred ca totusi fratele meu, mare amator de dulciuri, le-a mancat.
Gallery