ß
Emotii, tensiuni la cote maxime, evolutii spectaculoase si preparate delicioase s-au putut vedea in semifinala Bake Off Romania.
Creativitatea si indemanarea au fost elementele decisive care i-au adus pe Irina, Mihaela, Robert, Adrian si Daniel pana in semifinala, insa Adrian si Mihaela nu au reusit sa faca fata emotiilor si au parasit cortul Bake Off Romania. Semifinala a adus si o tema pe masura, preparate specifice in Franta, iar concurentii s-au straduit sa demonstreze ca pot stapani retetele frantuzesti ce necesita o atentie deosebita.
Bake Off Romania a fost urmarit de aproximativ 1.5 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:30 - 22:36. In minutul de aur de la 22:17 aproximativ 1.9 milioane de telespectatori urmareau competitia. La nivelul publicului comercial, cu varsta cuprinsa intre 18 si 49 de ani, Bake Off Romania a fost lider de audienta, obtinand 8.1 puncte de rating si 18.4% share.
Proba de semnatura le-a oferit concurentilor libertatea de a pregati preparatul frantuzesc care le este cel mai drag, o ultima sansa de a le demonstra juratilor, prin originalitate, ca merita sa treaca mai departe. Claufoutis cu pere, unul dintre cele mai populare deserturi din Franta, Kouglof, un cozonac traditional ce se serveste duminica la micul dejun, mini tort cu mousse de fistic si ciocolata alba decorat cu macarons, creme-brulee sau Madeleines cu apa de trandafiri si ciocolata au fost produsele prezentate juratilor Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu. Preparatele nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor juratilor: „Sunt foarte suparata pe toti! Este prima proba, nu trebuie sa va demoralizati, mai aveti timp sa recuperati, dar de acum inainte, pentru cel care pierde teren s-a terminat!”, a spus Simona. Chiar daca au inceput cu stangul, la prima proba au reusit sa se remarce Irina cu preparatul Claufoutis, iar Mihaela a fost salvata de macarons, pe care le-a pregatit perfect: „Eu iti dau nota 10 pentru cum ti-au iesit!”, i-a spus Tudor.
Proba tehnica a fost aleasa de Alex, iar sfatul sau pentru cei cinci concurenti inainte de a pregati un tort Frasier a fost scurt si la obiect: „Intindeti mainile, va rog! Aveti grija sa nu va tremure! Bafta!”. O proba extrem de dificila, cu multe detalii care necesita multa tehnica si un decor complex de ciocolata: „Asa trebuie sa se vada cand il tai. Trebuie sa vedem ca acest tort are capsune la interior!”, a spus Alex. Acelasi tort, cinci concurenti cu cinci modalitati de interpretare a retetei date, iar pe masa juratilor au ajuns produse frumoase ce s-au apropiat foarte mult de prezentarea lui Alex. „Este prima data cand putem spune ca avem torturi foarte bune si bune! Acum sa vedem ce e la interior!” a spus Alex. Departajarea intre preparate la jurizare a fost facuta de detalii foarte mici, iar pe primele trei locuri s-au clasat Irina, Robert si Daniel.
Proba de creativitate a adus in cortul Bake Off Romania un invitat special, Francois Saint-Paul, ambasadorul Frantei in Romania. El a venit special pentru a da tema probei de creativitate: ecler pe tema La vie en rose. Concurentii au avut de pregatit 12 ecleruri de 8 centrimetri cu trei variante de compozitii si trei variante de decor. Combinatii de arome inedite in creme, precum: levantica, busuioc si lime, sampanie, vin rose, zmeura, vanilie si mure, mango si fructul pasiunii, praline, caramel sarat, toate intr-o coaja crocanta la exterior si moale la interior, decorate cu glazuri de ciocolata, zahar pudra sau fructe. Jurizarea a scos in evidenta arome prea puternice sau combinatii nu tocmai fericite de arome: „Este foarte puternica aroma de levantica!”, a spus Simona, iar Tudor a completat: „Este esential ca preparatul final sa trezeasca in noi placerea de a manca!”. „Acestui ecler, la cat busuioc are, ii mai lipsea o salata de rosii langa, in schimb acesta, cu zmeura, este cel mai bun ecler pe care l-am mancat pana acum!”, a marturist Alex.
Irina a reusit sa castige ultima insigna de cofetarul saptamanii din cortul Bake Off Romania, iar alaturi de ea, in marea finala, a fost ales si Dan. Robert, Mihaela si Adrian au fost propusi la proba eliminatorie, unde au avut de reinterpretat croissantul. Cea mai grea proba eliminatorie de pana acum, ce a adus in prim plan emotii nebanuite, deoarece a fost lupta pentru ultimul loc ramas liber in marea finala. Trei produse diferite si spectaculoase au ajuns in fata juratilor. Compozitiile originale au fost apreciate de cei trei experti, iar departajarea intre cei trei s-a facut prin detalii mici ce au facut diferenta intre un produs bun si un produs extraordinar. Astfel, Robert a reusit sa obtina ultimul loc in marea finala, iar Adrian si Mihaela au parasit competitia pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania.
Saptamana viitoare, luni, de la 20:30, la Bake Off Romania se da batalia finala pentru marele premiul de 25.000 de euro. Cu ce probe inedite se vor confrunta Robert, Irina si Daniel, dar si ce produse spectaculoase vor reusi sa realizeze, ramane de vazut numai la PRO TV.
Bake Off Romania – Porniti cuptoarele!
Gallery