ß
  • PRO TV
  • Ecler cu crema de vin spumant, ecler cu crema de ciocolata si cognac, ecler cu crema de mascarpone si pepene galben

Ecler cu crema de vin spumant, ecler cu crema de ciocolata si cognac, ecler cu crema de mascarpone si pepene galben

Ecler cu crema de vin spumant, ecler cu crema de ciocolata si cognac, ecler cu crema de mascarpone si pepene galben

Ingrediente:

Aluat: 200ml lapte 3,5%, 375ml apa, 135g unt nesarat 82%,  ½ lingurita sare, 375 faina patiserie, 6 oua mari.

Crema1: 250ml sampanie, 250ml smantana lichida pt frisca 35%, 110 g zahar, 4 galbenusuri, 40g amidon, vanilie bourbon

C1: 250ml sampanie, 250ml smantana pt frisca 35%, 110g zahar, 4 galbenusuri, 40g amidon, pastaie de vanilie, 200g unt nesarat 82%, 200g zmeura proaspata, 200g ciocolata neagra 52% cacao, 50 g unt, 100 ml frisca lichida

C2: 300g ciocolata neagra 52% cacao, 300ml smatana pt frisca 35%, 50ml cognac, 200g zahar, 60g unt nesarat 82%,  50 ml frisca lichida, 200g cioc alba

C3: 250g mascarpone, 200g zahar pudra, 100ml smantana pt frisca 35%, 100g pepene galben, 2 plicuri gelatina

Pasta de zahar pt acoperit 300g, pasta alba pt modelat 500g

Reteta:

Aluat: laptele, apa, untul si sarea se fierb. Se adauga toata cantitatea de faina in bloc. Se pune din nou pe foc pana se formeaza o bila de aluat.  Se lasa la racit pana atinge o temp de 60 grade. Se adauga ouale pe rand. Se pun in pos si se modeleaza in tava. Se introduc la cuptor la 220 grade 15 min, apoi 5-10 min la 180 grade. Se scot, se inteapa fiecare ecler si se pun in cuptorul stins inca 5-10 min.

C1: galbenusurile se bat cu zaharul, se pune amidonul, sampania si frisca. Se adauga esenta de vanilie. Cand se raceste se amesteca cu untul si zmeura.

C2: cioc se topeste cu frisca. Cand se raceste se bate cu mixerul si se adauga coniacul. 

C3: mascarponele se amesteca cu zaharul si frisca. Pepenele se paseaza si se amesteca cu crema. Gelatina se hidrateaza, se topeste si se adauga in crema.

Asamblare:

Fiecare crema se pune intr-un pos si se umplu cojile de ecler. Se decoreaza fiecare ecler, inmuindu-l in ciocolata topita si adaugand fructe si pasta de zahar.

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni