Piscoturi: Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma, adaugandu-se zaharul treptat. Galbenusurile se omgenizeaza si se adauga usor peste albusurile spuma si se amesteca lejer, se adauga faina in forma de ploaie si se incorporeaza usor. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava tapetata cu foaie de copt cu ajutorul unui pos.
Crema: Pentru crema mascarpone folosita la Tiramisu se scot din timp de la frigider toate ingredientele necesare, deoarece acestea vor trebui sa fie la temperatura camerei (mai putin frisca). Dupa ce se separa ouale, galbenusurile se amesteca bine mai întâi cu zaharul si cu zaharul vanilinat, dupa care se adauga crema mascarpone pana se obtine o compozitie cremoasa.
Separat se bate frisca pana devine compacta. Frisca rezultata se incorporeaza usor in compozitia de mascarpone.
Se prepara 250 ml cafea tare pt insiroparea piscoturilor.
Pamantul dulce: Apa cu zaharul se aduc la fierbere, fara a se amesteca, pana siropul ajunge la 140C. Se indeparteaza de pe foc, se adauga ciocolata si se amesteca bine. Se varsa pe o foaie de copt si se lasa la racit. Amestecul nisipos se amesteca cu alunele pisate, cacaoa, praful de sare si uleiul de padure.
Sos de zmeura: Se pun pe foc zmeura impreuna cu zaharul si se paseaza cu lingura. Sosul se strecoara pentru a scoate samburii.
Asamblare:
Intr-un recipient de sticla se aseaza un strat de piscot insiropat in cafea. Cu un pos se adauga un strat de crema de mascarpone, o lingura de sos de zmeura si o lingura de „pamant dulce”. Se mai adauga cu posul inca un strat de crema si se presara un strat gros de „pamant”care sa acopere intreaga suprafata. Se infige un boboc de trandafir mic in „ghiveciul” rezultat.