Sase concurenti si-au demonstrat aptitudinile in editia cu numarul sapte a show-ului Bake Off Romania. Acestia au facut fata unor noi provocari in cursa pentru Cel mai bun cofetar amator din Romania si marele premiu de 25.000 de Euro.
Deserturile internationale celebre au reprezentat tema acestei editii, iar cer trei jurati au urmarit pas cu pas modul in care Irina, Robert, Daniel, Erika, Mihaela si Adrian au realizat si adaptat retetele internationale.
Amalia Enache a pasit in cortul Bake Off Romania pentru a le da concurentilor tema probei de creativitate. Prezentatoarea TV le-a oferit concurentilor cate un plic menit sa le dezvaluie elementul surpriza al preparatului pe care au fost provocati sa il pregateasca.
Pornind de la un desert italienesc elegant - tiramisu, concurentii au primit o dubla provocare: sa realizeze acest produs tnand cont de tema covorului rosu, dar si de genul de film scris in plicul oferit de Amalia Enache.
Erika, Dan si Irina au mers impreuna la proba eliminatorie, fiind in pericol sa paraseasca cortul Bake Off Romania. Proba eliminatorie este o proba la care niciun concurent nu isi doreste sa ajunga, insa un preparat delicios ii poate scoate din impas.
Cei trei concurenti au avut de reinterpretat reteta clasica de savarina, un preparat cu origini frantuzesti, in 2 ore si 30 de minute. Dupa ce si-au ales ingredientele, concurentii au dat tot ce au avut mai bun pentru a impresiona juratii. Tudor a fost membrul juriului care a propus aceasta reteta, iar alegerea sa s-a dovedit a fi una destul de dificila pentru concurenti.
Emotionati si dornici sa isi demonstreze calitatile, concurentii au dat tot ce au avut mai bun in aceasta proba, desi pentru majoritatea dintre ei a fost pentru prima data cand au pregatit o savarina.
Dupa ce au degustat savarinele celor trei, membrii juriului au decis ca toti cei trei concurenti sa mearga mai departe in concurs. Decizia lor a fost primita cu bucurie, dar si cu emotie de catre acestia.
Bake Off Romania - LUNI, de la 22:00, la PROTV!
Gallery