Randurile la mesele de lucru din cortul Bake Off Romania au inceput sa se stranga din ce in ce mai mult!
Editia de ieri, urmarita de aproximativ 1.4 milioane de telespectatori, la nivel national, pe intreg intervalul de difuzare, intre 20:30 - 22:36, le-a adus concurentilor una dintre cele mai grele teme: foietajul, un preparat dificil de realizat, ce necesita multa tehnica si indemanare. Emotiile si tenisunea au pus stapanire pe concurenti si i-au facut sa dea tot ce au mai bun fara sa isi piarda simtul umorului si solidaritatea. Cea care nu a reusit sa mai faca fata presiunii unei alte probe eliminatorii a fost Ionela, parasind competitia pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania.
La prima proba, cea de semnatura, concurentii au avut de preparat o placinta sarata care sa le vorbeasca juratilor Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu despre personalitatea lor, o placinta care sa se ridice la nivelul asteptarilor, care au devenit din ce in ce mai mari. Diferenta dintre produsele pregatite si libertatea creativa a fiecaruia s-au putut observa la nivel de umplutura: cu carne de mistret, carne de porc si turmeric, dovlecei si parmezan, branza si cascaval sau branza de capra si spanac. Rugaciunile din fata cuptoarelor au fost asezonate cu dansul, totul pentru a se coace placintele, iar concurentii au demonstrat ca pot face loc si distractiei printre tensiuni. La finalul probei, juratii au avut parte de surprize: foietaje necoapte, prea multa umplutura, amestecuri ingenioase de ingrediente, foietaje dezastruoase, insa la aceasta proba au reusit sa se remarce Daniel, Robert si Mihaela.
Proba tehnica a fost aleasa de Tudor Constantinescu, care a decis sa provoace concurentii cu o reteta consacrata: tarta Tatin, o tarta intoarsa cu mere suculente, caramelizate si blat de foietaj subtire. „Cel mai important lucru la aceasta tarta este precizia. Merele chiar trebuiesc taiate in patru, daca le taiem mai mici sau feliute prea subtiri nu vor mai absorbi caramelul!”, a spus Tudor. Se pare ca exact taierea merelelor a fost prima greseala pe care au facut-o toti concurentii, insa nici caramelizarea zaharului pudra nu a fost tocmai usoara, unii dintre ei fiind nevoiti sa refaca caramelul de 2-3 ori. Intoarcerea tartei a fost momentul critic pe care l-au depasit bine toti. Degustarea a taiat putin din bucuria concurentilor. Tudor nu a fost multumit de produsele aduse in fata lor: „Nimeni, dar nimeni, nu a respectat ce am scris eu pe hartie!”. Primele trei locuri au fost ocupate de Irina, Mihaela si Dan, care au realizat preparatele cele mai apropiate de reteta originala.
Proba de creativitate a fost adusa de Mihai Margineanu pe ritmul muzicii, insa el nu a venit cu mana goala, ci le-a adus concurentilor mirodenii pe care au trebuit sa le foloseasca in preparatele lor pe tema: foietaj in jurul lumii. „Sunt foarte curioasa daca ingredientele se vor simti si daca vor sti in ce tara trebuie sa integreze fiecare condiment!”, a spus Simona. Imaginatia concurentilor a plimbat juratii prin Mexic, Turcia, Rusia, Franta, Italia, Germania, Grecia, Asia sau Romania. Juratii au avut bilete VIP pentru calatoria lor in jurul lumii, insa nu toate meniurile au fost pe gustul lor: „Italia e cam greu de mestecat!”, a spus Simona, iar Alex a completat: „Simt busuiocul, dar nu imi place foietajul!”.
Mihaela a reusit sa impresioneze la toate cele trei probe, care nu au fost deloc usoare, obtinand insigna de cofetarul saptamanii mult dorita. Ionela, Erika si Adrian au fost propusi la proba eliminatorie, unde au avut de reinterpretat un mare clasic al cofetariei: cremsnitul. Au avut la dispozitie doua ore pentru a pune pe masa juratilor un produs nou, care sa pastreze si aroma autentica. Cea care nu a reusit sa impresioneze juriul prin preparatul ei a fost Ionela: „Ma bucur ca plec acasa! Am ajuns la concluzia ca nu pot face prajituri sub presiune. Mai bine raman in ritmul meu, usor!”.
Au mai ramas doar sase concurenti in lupta pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania si marele premiu de 25.000 de euro, iar probele sunt din ce in ce mai solicitante si necesita multa indemanare si documentare pentru a se ridica la nivelul asteptarilor juratilor. Saptamana viitoare, la Bake Off Romania, Nicolle Stanese va fi alaturi de concurenti in noi probe de foc, iar cei sase ramasi in concurs vor avea parte de noi provocari: deserturi internationale celebre.
Bake Off Romania – Porniti cuptoarele!
Gallery