"Bake Off Romania" a ajuns deja la jumatatea concursului. Presiunea este din ce in ce mai mare, iar batalia pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania este in plina desfasurare.
In editia cu numarul sase, cei sapte concurenti ramasi in cortul "Bake Off Romania" au avut de trecut o lupta grea si anume au fost "provocati" sa pregateasca foietaj pe care sa il foloseasca in toate preparatele alese de jurati. Acestia au trecut din nou prin cele trei probe de foc, care au presupus multa indemanare, pricepere si migaleala.
La prima proba, cea de semnatura, concurentii au avut de preparat o placinta sarata, cu orice fel de umplutura. Umplutura a fost cheia succesului, iar Mihaela si Dan s-au remarcat in fata juratilor.
Proba tehnica i-a pus un pic mai mult in dificultate pe concurenti, iar Tudor Constantinescu a fost cel care a ales preparatul. O reteta de tarta tatin a fost propunerea juratului. Singurul lui sfat a fost sa cei ramasi in competitie sa dea dovada de precizie.
Dupa aceasta proba, Dan, Mihaela si Irina i-au cucerit pe jurati cu tarta lor si au primit laudele tuturor.
Proba de creativitate a fost decisiva pentru unii dintre concurenti, deoarece membrii juriului au ales si cine merge catre proba eliminatorie. Mihai Margineanu, invitat special in aceasta editie, a fost cel care le-a oferit cateva daruri cu destinatie precisa concurentilor: le-a adus mirodenii pe care sa le includa in preparatelor lor astfel incat, la final, sa realizeze cel mai gustos "Foietaj in jurul lumii". Mihaela a si primit titlul de "Cofetarul saptamanii".
Din pacate, Ionela, Adrian si Erika au intrat la Proba eliminatorie, care a constat in reinterpretarea retetei de cremsnit, o prajitura clasica, dar extrem de indragita.
Dupa doua ore, cei trei concurenti au ajuns cu preparatele lor in fata juriului si soarta lor in competitie a fost decisa dupa degustare. Alex, Simona si Tudor le-au oferit lui Adrian si Erikai sansa de a merge mai departe, iar Ionela a fost cea care a parasit competitia "Bake Off Romania".
Gallery