Citeste mai mult despre:
Bakeoff-Retete,
Bake Off Romania - Porniti cuptoarele!
Ingrediente:
Foietaj:
-
400 g faina
-
250 g unt 82% grasime
-
200 ml apa rece
-
1 lingurita de sare
Umplutura de placinta:
-
600 g carne de mistret, tocata
-
200 g carne de vitel, tocata
-
50 g untura de porc
-
200 ficat de gasca sau pui
-
1 lingura untura de rata (sau gasca)
-
2 salote, tocate marunt
-
2 fire de cimbrisor
-
1 frunza de dafin
-
40 ml brandy
-
Sare
-
Piper
-
1 gabenus de ou
-
1 lingura de lapte
Mod de preparare:
Foietajul:
-
In bolul mixerului (cu carlig) punem faina, 50 g unt, apa rece si sarea
-
Mixam la viteza mica, apoi cand aluatul s-a format mixam 5 minute
-
Formam o bila, o aplatizam, o invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 10 minute
-
Cat timp aluatul este la frigider punem untul intre doua foi de copt si cu un sucitor, usor il platizam in foma de patrat – apoi il bagam la frigider 20 minute
-
Scoatem aluatul de la frigider pe o suprafata pudrata usor cu faina si il intindem sub forma de patrat
-
Pe aluat punem, in diagonala, untul, apoi punem aluatul peste unt, in forma de plic
-
Dam la frigider pentru 20 de minute
-
Scoatem, intindem un dreptunghi si apoi il impatruim in patru
-
Repetam de 4-5 ori actiunea
Placinta:
-
Intr-o tigaie punem untura de porc si cele doua feluri de carne tocata si le rumenim bine
-
Inainte sa fie rumenite complet asezonam cu sare si piper si adaugam 20 ml de brandy
-
Lasam carnea la foc pana cand aceasta este patrunsa
-
Intr-o alta tigaie punem untura de rata, ficatul de gasca (sau pui) taiat bucatele si le calim putin
-
Adaugam salotele taiate marunt, cimbrisorul si foaia de dafin, apoi turnam 20 ml de brandy si lasm la foc mic pana cand ficatul ste facut
-
Scoatem firul de cimbrisor si foaia de dafin si dam compozitia de ficat prin blender pana obtinem o pasta fina
-
Pasta de ficat o amestecam cu carnea
-
Umplem cu aceasta compozitie tava tapetata cu foietaj
-
Acoperim tava cu o alta bucata de foietaj si crestam superficial cu ajutorul unui cutit ascutit
-
In mijlocul placintei facem un orificiu in care punem un con facut din hartie de copt
-
Intr-un bol mic amestecam galbenusul de ou cu lingura de lapte, iar cu aceasta compozitie, cu ajutorul unei pensule ungem compozitia
-
Coacem placinta la 180 de grade pentru 20-25 minute