In bolul mixerului (cu carlig) punem faina, 50 g unt, apa rece si sarea
Mixam la viteza mica, apoi cand aluatul s-a format mixam 5 minute
Formam o bila, o aplatizam, o invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru 10 minute
Cat timp aluatul este la frigider punem untul intre doua foi de copt si cu un sucitor, usor il platizam in foma de patrat – apoi il bagam la frigider 20 minute
Scoatem aluatul de la frigider pe o suprafata pudrata usor cu faina si il intindem sub forma de patrat
Pe aluat punem, in diagonala, untul, apoi punem aluatul peste unt, in forma de plic
Dam la frigider pentru 20 de minute
Scoatem, intindem un dreptunghi si apoi il impatruim in patru
Repetam de 4-5 ori actiunea
Placinta:
Intr-o tigaie punem untura de porc si cele doua feluri de carne tocata si le rumenim bine
Inainte sa fie rumenite complet asezonam cu sare si piper si adaugam 20 ml de brandy
Lasam carnea la foc pana cand aceasta este patrunsa
Intr-o alta tigaie punem untura de rata, ficatul de gasca (sau pui) taiat bucatele si le calim putin
Adaugam salotele taiate marunt, cimbrisorul si foaia de dafin, apoi turnam 20 ml de brandy si lasm la foc mic pana cand ficatul ste facut
Scoatem firul de cimbrisor si foaia de dafin si dam compozitia de ficat prin blender pana obtinem o pasta fina
Pasta de ficat o amestecam cu carnea
Umplem cu aceasta compozitie tava tapetata cu foietaj
Acoperim tava cu o alta bucata de foietaj si crestam superficial cu ajutorul unui cutit ascutit
In mijlocul placintei facem un orificiu in care punem un con facut din hartie de copt
Intr-un bol mic amestecam galbenusul de ou cu lingura de lapte, iar cu aceasta compozitie, cu ajutorul unei pensule ungem compozitia
Coacem placinta la 180 de grade pentru 20-25 minute