ß
Ingrediente:
Aluat:
- 75 gr faina de migdale
- 75 gr faina de cocos
- 7 oua
- 9 linguri de apa
- 7 linguri de ulei
- 130-150 gr de zahar
- piersici
- zmeura
- afine
- caise
- prune
Crema de branza:
- 300 gr branza de vaci cremoasa
- 200 ml smantana pentru frisca
- esenta de vanilie/pastaie
- 6-7 linguri de zahar pudra
Metoda:
Aluat:
- din zahar si apa se face un sirop, care nu trebuie sa se innegreasca foarte tare, eventual pana la 112-116 de grade
- albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare
- cand albusurile sunt spuma tare, se toarna peste in fir subtire, siropul de zahar, si se continua mixarea pana cand obtinem o bezea tare si lucioasa
- galbenusurile se adauga pe rand, mixand dupa fiecare
- cand galbenusurile s-au terminat se adauga uleiul, lingura cu lingura.
- faina de migdale si faina de cocos, se adauga in transe mici, in spuma si se incorporeaza cu ajutorul unei spatule
- aluatul obtinut se toarna intr-o forma de aprox 20-22 de cm diametru, tapetata cu hartie de copt
- se pune in cuptor la 180-190 de grade, pana cand este gata, se face testul cu scobitoarea
- cat timp prajitura este in cuptor, fructele se decojesc si se taie felii, pregatindu-le astfel pentu a fi puse pe prajitura
Crema de branza:
- frisca se bate spuma, se adauga zaharul pudra, apoi se adauga branza de vaci scursta de zer
- la final se adauga esenta de vanilie/semintele de la pastaie
Montare:
- dupa ce pandispanul s-a racit, se pune un strat de crema de branza, peste care se pun fructele taiate felii
Gallery