In cea de-a doua editie a emisiunii "Bake Off Romania", cei 11 concurenti ramasi in competitie si-au demonstrat abilitatile de cofetari in fata celor trei jurati, Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu.
In urma jurizarii preparatelor finale, Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu au hotarat ca Mariana si Erika merita sa mai ramana in cursa pentru marele premiu al emisiunii "Bake Off Romania", in timp ce Petre si-a incheiat reprezentatia din aceasta editie a show-ului culinar.
Discutand despre ce inseamna Bake Off Romania pentru el, dar si cum a descoperit pasiunea pentru cofetarie, Petre ne-a raspuns la cateva intrebari:
Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru cofetarie/patiserie?
Pasiunea pentru cofetarie/patiserie s-a nascut mai degraba din curiozitate, in momentul in care, gatind pentru familie, am considerat ca trebuie sa fac si „ceva dulce”.
Am incercat, a iesit, apoi am mai incercat o alta rețeta si, usor-usor, am vrut sa fac mai mult, si mai mult , tot mai mult si mai bine. Am experimentat retete dulci spre bucuria familiei si prietenilor.
Ce te-a determinat sa participi la aceasta competitie?
Participarea la Bake Off Romania a venit din curiozitate. Am vrut sa vad daca pot face fata, cu putinele cunostinte de atunci si cu doar cateva retete abordate. Sa imi dau seama unde ma aflu si ce trebuie sa fac pentru a continua pe acest drum.
Cum ai facut trecerea de la domeniul in care activai la prajituri?
Nu pot spune ca „am trecut” de la un domeniu la altul. Realizarea unor produse de cofetarie/patiserie este inca ceva ce poti face in viata, la fel ca si gradinaritul sau lansarea de rachete spatiale. Este o complementaritate, cu cat stii mai multe si cu cat faci mai multe, ca atat mai bine pentru tine. Si pentru cei din jurul tau.
Cu ce preparat ai reusit sa impresionezi juratii pentru a intra in cortul Bake Off Romania? Descrie putin ce contine.
M-am calificat cu un produs care poate fi numit „Tort cu crema de lamaie si fructe de padure” realizat pe sapte straturi de culoare, de la alb-crem la indigo. Contine un blat pandispan, crema de lamaie, jeleu de fructe si fructe proaspete, frisca, gelatina. Si pasiune.
Care a fost primul gand cand ai intrat in cortul Bake Off Romania?
Primul gand cu care am intrat in cortul Bake Off Romania a fost ca e „misto” si ca imi doresc un astfel de spatiu si acasa, bineinteles pastrand proportiile.
Cum a fost experienta Bake Off Romania pentru tine?
Pentru mine, Bake Off Romania a fost un mod de a-mi testa puterile si de a stii ce trebuie sa fac mai departe pentru a ma perfectiona in domeniu.
Ce iti trecea prin minte in momentul jurizarii? Dar cand veneau juratii la bancurile de lucru?
In momentul jurizarii nu aveam ganduri „deosebite”. Asteptam sa vad pur si simplu daca „da” sau „nu”. Cand juratii veneau la bancurile de lucru era putin apasator, ca sa nu zic stresant, pentru ca te urmareau la lucru niste oameni cu experienta intr-un domeniu in care eu sunt, totusi, incepator.
Care a fost cea mai dura proba pentru tine?
Cea mai dura proba pentru mine a fost tortul sah, pe care am refuzat sa-l fac vreodata inainte de concurs. Si, faptul ca nu aveam nici cea mai vaga idee despre ceea ce trebuie facut, s-a vazut!
Povesteste-ne o intamplare haioasa de la filmari
A fost un moment in care s-a dat „Motor/Actiune” iar noi, concurentii, ne-am ascuns, toți, sub bancuri, iar echipa de filmare nu intelegea ce s-a intamplat.
Sau, cand la proba impusa de tarta cu lamaie am scos „coaja” de tarta din forma, am manuit-o neatent si s-a rupt, fapt care m-a facut sa nu termin in regula proba.
Ce alte hobby-uri ai inafara de cofetarie/ patisserie?
Alte hobby-uri in afara de cofetarie/patiserie: rugby, gradinarit, lectura, muzica, stiinta, tehnologie …
Spune-ne trei lucruri pe care telespectatorii nu le stiu despre tine.
Prefer diplomatia, imi plac animalele, nu sunt un tip matinal.
Care este preparatul cu care te mandresti cel mai tare?
Preparatul care imi da cele mai mari satisfactii este cel ce lumineaza si inveseleste chipurile si papilele gustative ale oamenilor care-l vad si gusta!
Care este reteta ta preferata?
Cupcakes de cacao, cu crema de ciocolata si cirese amare.
Daca ai fi un produs de patiserie/cofetarie ce ai fi?
Un preparat complex, cu aspect original si gust care te surprinde prin nuantele inedite si neasteptate.
Un mesaj pentru telespectatori
Faceti mai mult in viata si apreciati efortul celor care o fac deja!
Care este Cheful de care iti este frica?
Nu-mi este frica de nici unul dintre Chefi. Pentru ca desi sunt profesionisti cu multa experienta in domeniu, sunt persoane placute, dispuse sa ajute, nu sa „taie capete”.
Care a fost prima prajitura facuta si pentru cine a fost?
Daca imi aduc aminte bine, cred a fost o rețeta de turta dulce asemanatoare cu cea din copilarie. Facuta, bineințeles, pentru familie. Delicioasa.
Gallery