Citeste mai mult despre:
Bakeoff-Retete,
Ingrediente
Aluat:
-
375 gr faina
-
175 gr unt 82%-rece
-
100ml apa foarte rece
-
1 lingurita si jumatate de sare
-
1 lingurita si jumatate de zahar
Umplutura:
-
3 oua mari
-
160 ml lapte
-
200 gr smantana grasa
-
patrunjel verde
-
400 gr piept de pui
-
100 gr cascaval
-
50 gr mozzarella
-
2 cepe taiate marunt si inabusite
-
masline
-
putin pesmet
Mod de preparare
Aluat:
-
in robotul de bucatarie se pun faina cu untul, si se „framanta” pana la obtinerea unui aluat nisipos
-
in robot se mai adauga zaharul, apoi apa rece in care s-a dizolvat sare
-
aluatul obtinut se da 10 min la congelator
-
se intinde o foaie de 6-7 mm, care se pune in forma de tarta, se inteapa cu furculita si se coace la 200 de grade pentru aproximativ 15 min.
Umplutura:
-
pieptul de pui se trage la tigaie si se taie cubulete
-
ceapa se taie marunt si se inabuse (se pune cu putin unt in tigaie, apoi se lasa pe foc cateva minute cu capacul pus)
-
ouale se bat cu sarea, piperul, smantana si patrunjelul verde
-
in tarta racita se presara putin pesmet, se pun peste ceapa inabusita, pieptul de pui tras la tigaie, cascavalul ras, mozzarella taiata feliute
-
peste tarta se toarna ouale si deasupra se pun cateva masline
-
se mai da la cuptor pentru aprox 40 de min, la 180 de grade, sau pana cand aluatul capata o culoare aurie.