Tudor Constantinescu, specialistul in ciocolata, cel care a reusit sa educe gustul romanilor catre produse rafinate, se pregateste sa dea startul jurizarii, luni, 29 februarie, de la 20:30, in cea mai dulce competitie – Bake Off Romania.
Participarea in juriul competitiei Bake Off Romania este o noua provocare pentru Tudor, care ii va da ocazia sa impartaseasca din experienta si cunostintele lui celor cu adevarat pasionati de acest domeniu, precum si sansa de a-i motiva pe cei din fata televizoarelor sa descopere lumea dulce a produselor de cofetarie.
Tudor si-a creat deja o lista de asteptari pe care vrea sa le regaseasca in concurentii care vor reusi sa obtina un loc in competitia Bake Off Romania: “In primul rand, imi doresc concurentii sa fie pasionati, sa simt ca pun tot sufletul lor in ceea ce fac. Nu astept un produs extravagant, ma pot bucura si cu un chec sau fursec, daca este bine facut si s-a pus pasiune. Apoi, imi doresc sa vad acea atingere personala care sa faca diferenta, cum ar fi prezentarea preparatului sau combinatia texturilor si a aromelor, acel mic aspect din personalitatea lor care trebuie sa se regaseasca in produsele realizate.”
Juriul Bake Off Romania are misiunea de a analiza si juriza talentul, precizia, determinarea si creativitatea concurentilor dornici sa isi demonstreze pasiunea si aptitudinile intr-o competitie unica, dominata de emotie, tensiune, dar si de rafinament si culoare.
Pasiunea lui Tudor pentru cofetarie este foarte puternica, investind constant in perfectionarea lui in acest domeniu: “Cofetaria este o arta pentru mine, deoarece mi-am dat seama ca ma atrage foarte mult partea artistica a domeniului. Este dorinta de a sti sa fac si sa dezvolt treaba asta. Aspectul artistic mereu a vibrat cu mine. Cand creez sunt momentele in care nu ma mai gandesc la nimic si doar ma exprim prin asta.”
Placerea de a crea si de a gati l-a cuprins pe Tudor inca din copilarie: “Mereu am fost atras de acest domeniu, am stat mult pe langa bunica si mama si am trecut prin toate etapele: de la lins castroane, pana la a incerca sa fac o clatita si un chec in casa.”.
La 14 ani, Tudor a inceput sa puna bazele carierei pe care era determinat sa o urmeze. Astfel, el si-a urmat mama in Belgia, patria ciocolatei, cel mai bun loc pentru a-si dezvolta pasiunea: “Mama si-a dat seama de pasiunea mea, iar eu am fost consecvent si am spus ca asta vreau sa fac toata viata. Totul a plecat de la faptul ca eram foarte pretentios la mancare si mi-am dorit sa imi fac singur doar ce imi place!”.
in Belgia, Tudor a urmat un un liceu specializat pe gastronomie, si-a facut stagiul de practica la cele mai bune cofetarii, alaturi de chefi renumiti, care l-au ajutat sa isi perfectioneze tehnica. Astfel, a devenit un adevarat expert in ciocolata si in deserturi rafinate. Experienta lui Tudor s-a extins apoi in alte tari din Europa, unde si-a adus aportul creativ in numeroase preparate. A continuat in Statele Unite ale Americii, si apoi a facut inconjurul lumii prin meniurile semnate de el, care au fost implementate pe vasele de croaziera ce ajungeau in cele mai indepartate colturi de pe glob.
Luni, 29 februarie, de la 20:30, Tudor Constantinescu alaturi de Alex Stan si Simona Pope va da startul competitiei pentru a gasi Cel mai bun cofetar amator din Romania.
Gallery