ß
Incepand cu 29 februarie, "Bake Off Romania" va aduce in casele romanilor cei mai hotarati concurenti, o gazda fermecatoare, un decor de poveste, trei jurati specializati in cofetarie si patiserie, cele mai interesante probe si cele mai inedite retete de deserturi, in cea mai dulce competitie!
12 concurenti au trecut zilnic prin probe de foc, prin emotii de care nu se credeau capabili, totul pentru a le demonstra celor trei jurati, Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu ca merita sa mearga mai departe in competitia pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania!
Simona Pope este o artista, ce si-a concentrat atentia pe latura estetica in cofetarie, iar pictura si desenul sunt doua pasiuni conexe ce o ajuta sa isi dezvolte constant imaginatia. O fire ambitioasa si perfectionista, ea a avut rezultate remarcabile in domeniul cofetariei intr-un timp foarte scurt, castigand doua medalii, argint si bronz, la Cupa Mondiala de Gastronomie din Luxemburg.
Ce a declarat Simona Pope despre cea mai dulce competitie culinara a momentului.
- In curand urmeaza sa vedem la televizor cea mai dulce emisiune, Bake Off Romania. Ce inseamna pentru tine acest proiect?
- Bake Off Romania ofera sansa telespectatorilor sa vada cat de frumoasa si in acelasi timp cat de complexa este cofetaria. Aceasta emisiune sper ca va ajuta aceasta bransa sa se dezvolte, sa faca cat mai multi tineri sa isi doreasca sa invete tainele dulciurilor.
- Descrie-ne in 3 cuvinte Bake Off Romania:
- Emotie, pasiune, reusita.
- Cum s-a vazut din interiorul cortului experienta Bake Off Romania?
- In spatele acestei emisiuni sta o echipa de oameni frumosi care au muncit extraordinar de mult pentru a face totul posibil. Avem 12 concurenti frumosi, talentati, ambitiosi, oameni buni, care stiu ce vor, stiu ca sunt intr-un concurs si isi doresc sa impresioneze juriul si sa castige. Sunt multe emotii, multe zambete, dar si lacrimi. M-am bucurat sa vad cum evolueaza concurentii, dar si noi o data cu ei. Cand vedeam la televizor diferite emisiuni de acest gen, imi imaginam ca este simplu si frumos sa fii jurat. Este frumos, dar pune o presiune destul de mare pe umerii tai. Trebuie sa fii mereu atent la detalii, sa urmaresti cum lucreaza concurentii, sa tii minte ce vezi, sa jurizezi fiecare produs in parte, iar apoi sa reusesti sa le departajezi, desi intre ele pot fi diferente minore.
- Care a fost prima ta reactie cand ai vazut preparatele concurentilor?
- Am fost surprinsa placut. Nu ma asteptam ca niste cofetari amatori sa fie in stare sa faca un tort rotund, sau un décor din ciocolata. M-am bucurat sa vad ca ma inselasem.
- Cum te simti in calitate de jurat?
- Mandra si onorata sa ocup aceasta pozitie.
- Cum ti-ai descoperit pasiunea pentru cofetarie?
- Mereu mi-a placut sa desenez si sa creez lucruri. Mama mi-a propus sa incerc sa imbin cofetaria cu arta. Asa am inceput sa decorez torturi. Dupa o perioada, simteam ca ma limitez, asa ca mi am dorit sa invat sa le si fac. Si uite asa am plecat in Franta, la scoala, unde am inteles ca a fi cofetar este un stil de viata.
- Cum te-a ajutat experienta dobandita in Franta in cariera?
- In Franta inveti ce inseamna in adevaratul sens al cuvantului cofetaria. Inveti ca inseamna rigoare, concentrare, perseverenta, dorinta si abia la sfarsit satisfactie. Am invatat ca fara a intelege materiile prime, felul in care interactioneaza ele, nu poti avansa. Am invatat ca daca stai inchis in casa, nu poti avansa. Un film, o carte, o plimbare in natura, orice te poate inspira. In Franta inveti ca meseria de cofetar este o mandrie si este o meserie ce te poate implini.
- Care este cel mai greu lucru pentru un Chef cofetar?
- Atunci cand iubesti ceea ce faci, nu exista lucruri grele, ci doar provocari pe care trebuie sa le accepti, sa le imbratisezi si sa le duci la un alt nivel.
- Care este primul desert pe care ai invatat sa il faci?
- As minti daca as spune vreo fandoseala. Clatitele au fost.
- Dar cel la care te-ai chinuit cel mai mult sa iti iasa perfect?
- Tot clatitele. In Franta am lucrat cu un maestru cofetar, care, in micul sau laborator, avea un tort imbracat in clatite. Era cel mai vandut tort. Clatitele trebuiau sa fie perfecte, fara gauri, sa nu fie arse, sa fie egale. Martea era zi de clatite si lucram la 2 tigai odata. La sfarsitul “operatiunii” trebuia sa avem un numar considerabil de clatite. Telul era sa strici maxim 5 clatite la 100.
- Spune-ne 3 lucruri de baza pe care oamenii ar trebui sa le stie despre cofetarie?
- Totul se cantareste, totul se cantareste si iar se cantareste. In rest, e mult de vorbit.
- Care este produsul tau preferat de patiserie – cofetarie?
- Ca fata simpla din popor ce sunt, iubesc amandinele si merdenelele cu branza.
- Povesteste-ne ceva haios de la filmari.
- Tudor si cu mine am gustat un preparat nu foarte gustos, insa am reusit sa ne stapanim si sa il convingem si pe Alex sa guste. Reactia lui a meritat. Am ras cu lacrimi.
- Daca ai fi un produs de cofetarie, ce ai fi?
- Boema.
- Un mesaj pentru telespectatori:
- Sa urmareasca cu atentie emisiunea si sa incerce sa “fure”meserie, pentru ca acesta este cel mai bun mod de a invata. Sa fie atenti la ce fac concurentii, unde gresesc ei si la sfaturile noastre. Asa vor avea reteta perfecta.