Bake Off Romania, cea mai dulce competitie culinara, le va arata telespectatorilor, in curand, la PRO TV, noi perspective, retete, cele mai ingenioase deserturi si reintepretari ale unor prajituri clasice. 12 concurenti au trecut zilnic prin probe de foc, prin emotii de care nu se credeau capabili, totul pentru a le demonstra celor trei jurati, Alex Stan, Simona Pope si Tudor Constantinescu ca merita sa mearga mai departe in competitia pentru titlul de Cel mai bun cofetar amator din Romania!
Simona Pope este o artista, ce si-a concentrat atentia pe latura estetica in cofetarie, iar pictura si desenul sunt doua pasiuni conexe ce o ajuta sa isi dezvolte constant imaginatia. O fire ambitioasa si perfectionista, ea a avut rezultate remarcabile in domeniul cofetariei intr-un timp foarte scurt, castigand doua medalii, argint si bronz, la Cupa Mondiala de Gastronomie din Luxemburg. “Pentru mine cofetaria este o pasiune descoperita tarziu, un mod de a-mi exprima creativitatea si de a indulci oamenii. Cel mai mult imi place la cofetarie partea artistica. Este o meserie frumoasa, linistita, pe care o poti practica doar daca esti cu adevarat pasionat, pentru ca sunt multe reguli de invatat… e o chimie. Spre deosebire de bucatarie, in cofetarie chiar trebuie sa stii cum interactioneaza materiile prime.”, a declarat Simona.
Perioada petrecuta in Franta pentru studii si practica a transformat-o pe Simona intr-un adevarat expert. Acolo ea a avut parte de o experienta vasta, intrand in contact cu cele mai noi trenduri in materie de cofetarie: “Perioada de studiu a fost foarte frumoasa, am vizitat Franta si am invatat ce inseamna cu adevarat cofetaria, cum integrezi materia prima intr-o reteta, chimia. Am lucrat apoi cu un Chef ciocolatier, alaturi de care am facut demonstratii de decoruri din ciocolata, pentru public. In Franta a fost apogeul carierei mele, stilul lor de viata ma facea sa imi doresc sa fac cofetarie, abia asteptam sa ajung in laborator sa fac ceva nou!”.
Simona are asteptari mari de la concurentii Bake Off Romania si isi doreste sa vada mai mult decat un preparat frumos decorat: „M-ar impresiona un concurent care are o cultura in acest sens, sa il vad ca intr-adevar s-a interest, ca nu face lucrurile mecanic, ci chiar stie procesul. Ma impresioneaza cei care au atentie pentru detalii, cei carora le stralucesc ochii cand prepara si pun pasiune in ceea ce fac. Imi doresc de la concurenti sa fie creativi, sa ma surprinda, iar produsele lor sa impresioneze prin aspect, dar si prin gust!”.
In curand, Bake Off Romania va aduce in casele romanilor cei mai hotarati concurenti, o gazda fermecatoare, un decor de poveste, trei jurati specializati in cofetarie si patiserie, cele mai interesante probe si cele mai inedite retete de deserturi, in cea mai dulce competitie!
Gallery