In inima Transilvaniei se afla o salina care are o vechime de peste doua milenii, scrie CNN. Astazi, salina a devenit o atractie turistica neobisnuita, iar mii de turisti coboara in galeriile sale verticale pentru a juca mini-golf, bowling sau pentru a vasli pe lacul subteran.
Site-ul postului de televiziune CNN a publicat mai multe fotografii cu salina Turda realizate de fotograful britanic Richard John Seymour, care a vizitat-o recent deoarece documenteaza peisajele modificate de om, scrie Great News.
Salina din Turda are o vechime de 2.000 de ani si a inceput sa fie folosita ca muzeu si parc de distractii din anul 1992, mai scrie CNN.
Citeste si: Cele mai cautate locuri din Romania de catre turistii din intreaga lume
Sursa FOTO: Agerpres
Mina de sare a fost inchisa in anul 1932, iar in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost folosita ca adapost. Ulterior, inainte de a-si deschide portile turistilor, a fost utilizata si ca depozit de branza.
In interiorul salinei Turda, turistii pot sa mearga la spa, sa joace bowling sau mini-golf. De asemenea, in interiorul ei este si un amfiteatru cu 80 de locuri. Salina Turda este compusa din mai multe mine, aflate la o adancime cuprinsa intre 70 si 120 de metri.
"Fotografierea acestui spatiu a fost o provocare datorita dimensiunilor sale. Trecerea de la natura la antropic este una lina", a povestit fotograful.
In trecut, salina Turda reprezenta un venit important pentru regii maghiari sau pentru Imperiul Habsburgic: pe atunci, sarea era mai valoroasa decat aurul si sustinea comunitatea locala.
In anul 2008, in salina Turda au fost investite 6 milioane de euro.
Gallery