ß
Cetatea Rasnov din judetul Brasov se numara printre cele mai frumoase 10 castele pe timp de iarna din lume, potrivit unui clasament alcatuit de publicatia de turism„Conde Nast Traveler”. Alaturi de cetatea din Romania, pe lista apar constructii istorice din Germania, Rusia sau Japonia.
1. Castelul Neuschwanstein din Bavaria, Germania. Inaltat pe creasta stancoasa a unui munte, inconjurat de paduri, castelul este creatia regelui bavarez Ludovic al II-lea, care, desi a trait in a doua parte a secolului al XIX-lea, si-a dorit o constructie inspirata din Evul Mediu.
2. Palatul tarului Alexei Mihailovici din Parcul Kolomenskoye, Moscova, Rusia. Construit initial din lemn in jurul anilor 1660, palatul a fost ulterior jefuit si daramat. In anul 2010 a fost reconstruit din ordinul guvernului rus, la aproximativ jumatate de kilometru mai la sud fata de fostul castel.
3. Castelul Matsumoto din Matsumoto, Japonia. Matsumoto este unul dintre putinele castele din Japonia construite pe un teren plan, nu in munti sau pe dealuri.
4. Castelul Hohenzollern din Baden-Wurttemberg, Germania. Situat in varful unei coline inalte de 234 de metri, la poalele Alpilor, pitorescul castel dateaza din secolul al XIX-lea, insa anumite parti ale constructiei sunt mult mai vechi, datand din vremuri medievale.
Sursa FOTO: Shutterstock
5. Castelul din Praga, Cehia. Complexul de cladiri ce se ridica deasupra capitalei alcatuieste unul dintre cele mai intinse castele din lume. Castelul dateaza din secolul al IX-lea si, dincolo de o catedrala superba, acesta include piete, casute colorate si stradute cochete unde in trecut lucrau mestesugarii.
6. Castelul Blair din Perthshire, Scotia, Marea Britanie. Castelul dateaza din jurul anului 1260 si, in trecut, a fost caminul clanului Murray. 6. Castelul Blair din Perthshire, Scotia, Marea Britanie. Castelul dateaza din jurul anului 1260 si, in trecut, a fost caminul clanului Murray.
7. Castelul Gamlehaugen din Bergen, Norvegia. Inca din 1927, castelul este resedinta din Bergen a familiei regale norvegiene. Gamlehaugen este un amestec de fortareata si de castel, fiind inconjurat de un parc pitoresc.
8. Castelul Uchisar din Nevsehir, Cappadocia, Turcia. Situat in cel mai inalt punct din Cappadocia, Uchisar ofera o panorama superba asupra imprejurimilor pline de formatiuni geologice bizare. Spre deosebire de un castel clasic, camerele, treptele, coridoarele si tunelurile din Uchisar sunt sculptate si daltuite in roca.
Sursa FOTO: Shutterstock
9. Castelul Inuyama din Inuyama, Japonia. Construit in anul 1537, castelul Inuyama este unul dintre cele mai vechi din Japonia. Ridicat in varful unui coline, aproape de raul Kiso, Inuyama adaposteste astazi artefacte culturale si istorice.
10. Cetatea Rasnov din judetul Brasov, Romania. Potrivit site-ului Asociatiei „Rosenau Turism”, se presupune ca cetatea medievala de la Rasnov a fost construita in perioada 1211-1225, cat a durat stapanirea teutona in Tara Barsei. Dupa plecarea cruciatilor, cetatea din lemn ar fi fost reconstruita sau transformata in una din piatra. Prima mentiune documentara a cetatii de la Rasnov se refera la o fortificatie puternica care rezista asediului inamic si salveaza vietile locuitorilor refugiati intre zidurile sale si dateaza din anul 1335, cand in timpul unei invazii a tatarilor in Transilvania, Tara Barsei a fost pustiita in intregime, mai noteaza sursa citata.
Sursa FOTO: AgerPres
Sursa: Great News
Gallery