• PRO TV
  • Cum iti poti ajuta copilul sa devina mai istet

Cum iti poti ajuta copilul sa devina mai istet

Cum iti poti ajuta copilul sa devina mai istet

Visul oricarei mamici este acela de a avea cel mai istet copil. Jocurile, alimentatia, cititul, muzica si somnul sunt doar cateva dintre elementele despre care specialistii spun ca dezvolta creierul celui mic.

Daca vrei ca piciul tau sa ii uimeasca pe cei din jur cu raspunsurile lui si capcaitatea de a intelege si comenta ce il inconjoara, provoca-l la jocuri educative. Acestea il vor face mai destept, dar il vor si distra. Jucariile din lemn cu magneti, cuburile cu literele alfabetului, ba chiar si desenul si modelarea in plastilina ii vor pune mintea la contributie, asa ca nu ezita sa te joci cu el si sa-l inveti lucruri noi in acelasi timp. Chiar daca asta presupune sa faci putina dezordine in casa :)

Ai grija si la alimentatie! Pentru cresterea capacitatii intelectuale, pe primul loc sunt perele si fructele uscate, precum prunele, smochinele, caisele. “Aceste fructe contin bor, un microelement care in cantitati infime creste cu 10% capacitatea intelectuala. Este bine de stiut ca mancand o mana de fructe uscate sau o para pe zi putem imbunatati substantial capacitatea intelectuala”, spun medicii nutritionisti.

Multi spun ca cititul ii dezvolta foarte mult intelectual pe copii. O greseala pe care o fac proaspetele mamici este insa aceea de a le citi copiilor, nu de a citi impreuna cu ei. Oamenii de stiinta sustin ca e important ca parintii sa le atraga atentia picilor asupra anumitor cuvinte, sa le pronunte alaturi de ei si sa-i ajute sa le recunoasca.

Studiile de specialitate au demonstrat ca micutii crescuti intr-un mediu muzical si cei care iau lectii in aceasta arta sunt mai isteti decat ceilalti. Se spune ca muzica le poate stimula memoria pe termen scurt copiilor si le poate mari IQ-ul.

Nu in ultimul rand, somnul este deosebit de important pentru dezvoltarea unui creier sanatos. Pediatrii recomanda ca bebelusii sa doarma 16 ore pe zi, copiii cu varste curpinse intre 3-12 ani trebuie sa doarma 10 ore, iar cei cu varste cuprinse intre 13-18 ani trebuie sa doarma tot 10 ore. Astfel, ei vor avea un tonus mai bun si vor asimila cunostintele noi mai bine si mai eficient.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni