In editia din aceasta saptamana a emisiunii Vine CHEFul!, Chef Victor Melian a venit cu solutii eficiente la problemele existente intr-un restaurant din Tulcea. Emisiunea s-a clasat pe prima pozitie in preferintele telespectatorilor, in medie peste 1 milion de persoane urmarind transformarea restaurantului intr-o afacere de succes, in intervalul de difuzare 21:24 – 22.28,. In minutul de maxima audienta, de la 22:03, efortul echipei Vine CHEFul! a fost urmarit cu interes de aproape 1.4 milioane de telespectatori.
La nivelul publicului comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, Vine CHEFul! a inregistrat 7.8 puncte de rating si 23.9% share, in timp ce urmatorul post clasat a obtinut 3.2 puncte de rating si 9.7% share pe aceasta categorie.
Si la nivel urban, sfaturile practice ale lui Victor Melian au fost pe primul loc in clasamentul audientelor cu 6.1 puncte de rating si 14.6% share, televiziunea de pe locul doi inregistrand 5.2 puncte de rating si 12.4% share.
Vine CHEFul! a fost pe prima pozitie si la nivel national, cu 5.8 puncte de rating si 14.4% cota de piata, postul de pe locul doi inregistrand 5.3 puncte de rating si 13.3% cota de piata.
Editia din aceasta saptamana a prezentat afacerea deschisa la inceputul anilor ‘90 de un ucrainean stabilit in Tulcea. Primul restaurant privat din oras a cunoscut succesul pana la inceputul anilor 2000, cand au inceput sa apara noi localuri.
Restaurantul de la malul Dunarii, prezentat in editia de aseara, se confrunta cu o problema delicata: lipsa clientilor. Pe langa acest lucru, Chef Victor Melian a identificat si alte probleme: tensiunea care domina bucataria sau meniul prea stufos. Angajatii restaurantului au declarat faptul ca proprietarul ii teroriza, generand tensiuni deloc constructive. Presiunea creata de patron si de fiica acestuia atingeau frecvent cote alarmante, atmosfera din bucataria restaurantului fiind mereu tensionata. Chef Victor Melian a avut o misiune aproape imposibila, de a schimba in doar 4 zile restaurantul.
Prima masura luata de Chef Victor Melian a fost o schimbare in structura de conducere a restaurantului: patronul a predat conducerea afacerii fiicei sale. Decizia aceasta a fost luata cu scopul de a aduce un suflu nou localului. Pe langa acest lucru, experienta acumulata in cei 30 de ani in domeniul culinar l-a determinat pe Chef Victor Melian sa ia decizia de a reduce numarul preparatelor disponibile in restaurant: de la 150, la numai 30!
„Dupa aceste patru zile de schimbari, am vazut niste lucruri frumoase, bucataria functioneaza, iar ce ma bucura cel mai tare este faptul ca i-am vazut pe amandoi zambind. Numai si numai de ei depinde ca restaurantul sa mearga bine ”, a declarat Chef Victor Melian.
Echipa Vine CHEFul! isi propune sa imbunatateasca modul in care ar trebui sa functioneze un restaurant, ingloband o serie extinsa de aspecte: de la modul de preparare al alimentelor, la notiuni de business, design si concepere a meniurilor.
Ai pofta de succes? Vine CHEFul!
Gallery