Unde poţi pleca cu maşina fără a fi nevoit să mergi prea multe ore sau să stai blocat în trafic, dar să te şi poţi bucura de un drum frumos, care are la capătul său o oază de linişte?
Dacă nu ai planuri făcute pentru vacanţa, avem noi zece destinaţii pentru tine. Sunt special gândite pentru cei care au maşină şi vor să conducă pe drumuri mai puţin aglomerate dar extrem, extrem de frumoase. Noi le-am ales pe cele din sudul ţării, aşteptăm de la voi sugestii pentru restul României.
Iată 5 sugestii pentru sudul ţării (noi de-aici suntem, nu am dat sugestii pentru restul ţării, pentru că vrem drumuri mai puţin cunoscute de către turişti, în care te poţi bucura atât de maşină, cât şi de privelişte), iar dacă ai şi tu câteva sugestii de astfel de drumuri „secrete”, mai ales pentru restul ţării, chiar te rugăm frumos să ni le împărtăşeşti în comentarii! - sursa aici
1. DJ 101S - Valea Doftanei - Secăria - Dealurile Comarnicului
2. DJ 100 E - Câmpina - Proviţa de Sus - Valea Lungă
3. DJ 223 - Ion Corvin - Rasova - Cernavodă
4. DJ 730 - Şirnea - Podul Dâmboviţei
5. DJ 665 - Horezu - Novaci - Târgu Jiu
Romania are in premiera o harta a calitatii drumurilor. Este facuta de voluntari, autoritatile au contribuit doar cu gropile
O mana de tineri au reusit ce n-a fost in stare nici Ministerul Transporturilor, nici Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri: sa faca o harta interactiva a calitatii soselelor din tara noastra.
Ideea hartii a fost lansata pe un forum de un utilizator care a si realizat-o, insa sub o forma statica. Iar apoi un grup de tineri geografi din Timisoara au transformat-o in harta interactiva. Iar informatiile nu sunt scoase din statistici oficiale depasite, ci provin din raportari recente de la soferi care au constat pe pielea lor starea drumurilor.
Gasiti aici harta interactiva
Totul a inceput pe forumul Construim Romania, unde utilizatorul Vancouver a lansat o discutie despre starea drumurilor din Romania. Din informatiile aparute aceasta discutie a construit o harta a calitatii drumurilor care a fost apoi popularizata pe Internet.
Ideea l-a atras pe Ovidiu Csillik, specialist in Sisteme Informatice Geografice (GIS) si fondatorul unei companii care ofera servicii in domeniu. Cu ajutorul a patru studenti masteranzi la GIS, Departamentul de Geografie din Timisoara - Flavius, Andrei, Darius si Cosmin – el s-a apucat de harta interactiva a calitatii drumurilor.
„Zis si facut, ne-am apucat de treaba”, relateaza Ovidiu pe site-ul sau. Folosind datele de la OpenStreetMap, o aplicatie gratuita in care soferii pot posta date despre calitatea drumurilor,tinerii au clasificat aproximativ 20.000 de sectoare de drum, pe care le-au incadrat in patru categorii: cu albastru sunt reprezentate pe harta drumurile cu o calitate excelenta, cu verde cele bune, cu portocaliu – drumurile acceptabile iar cu rosu – drumurile rele, cu multe gropi sau neasfaltate - sursa stirileprotv.ro
Gallery