• PRO TV
  • La 23 de ani s-a mutat la tara si a inceput sa faca dulceata din fructele salbatice din Transilvania. Cat castiga acum:

La 23 de ani s-a mutat la tara si a inceput sa faca dulceata din fructele salbatice din Transilvania. Cat castiga acum:

La 23 de ani s-a mutat la tara si a inceput sa faca dulceata din fructele salbatice din Transilvania. Cat castiga acum:

Cand toti prietenii lui stateau la oras, Razvan s-a mutat la tara. In loc sa calatoreasca prin lume, a explorat dealurile din Transilvania si asa i-a venit ideea sa-si deschida o afacere care intre timp i-a schimbat viata.

La 23 de ani, dupa cateva incercari nefericite de a-si gasi un job, ca toti absolventii de facultate, si-a propus sa lucreze la proiecte de conservare a satului. Absolvent de Facultatea de Stiinte Economice din cadrul UBB, sectia de Economie Agroalimentara, el s-a mutat pentru o perioada in satul Idicel Padure, unde i-a si venit ideea de a incepe o afacere:

“Am studiat cu pasiune domeniul si mi-am petrecut o lunga perioada in biblioteca aprofundand partea economica a agriculturii romanesti de la reformele agrare pana azi. Asta insa nu a fost destul cand am fost nevoit sa ma angajez, duceam lipsa de experienta si nu am reusit in aceea perioada sa imi gasesc nimic in domeniu, asa m-am hotarat sa fac eu experienta. Am pornit de la ideea de a face o cercetare socio-economica intr-un sat de munte si sa incep cu proiecte de conservare a satului. Petrecand o perioada la Idicel Padure unde aveam grija de animalele si gospodaria unei familii din sat, am luat-o pe dealuri si am gasit ciresii in plina floare peste tot unde priveam. Asa a inceput totul”, povesteste Razvan.

Avea 23 de ani cand a lansat “Dulceata lui Razvan”, o afacere pentru care a renuntat la economii si la telefonul mobil:

“Aveam ceva economii proprii fiind si ziua mea in perioada respectiva, mi-am vandut ceva bunuri(telefonul) si am ajuns la tanti Veronica, o gospodina din sat care s-a oferit sa ma ajute in demersul meu de a face dulceata si satul Idicel Padure celebru. Am inceput cu ciresele, ne-am pus un ceaun in curte si am fiert pana noapte tarziu incercand sa gasim gustul pe ce mi-l doream eu, acela de afumat si gust de fruct, fara prea mult zahar”.

Marturiseste ca i-a fost greu la inceput, mai ales pentru ca nu stia nimic din ce inseamna un business – tot ce voia el era sa faca dulceata din fructele salbatice care cresteau in zona.

“Mi-am dat seama abia mai tarziu cand am fost la un targ la Paris (SIAL2012) ce inseamna sa produci mancare. A fost un contact destul de brutal cu o realitate mult prea indepartata pentru mine, dar am gasit un client destul de important care mi-a apreciat produsul si si-a dorit colaborarea cu mine, desi nu aveam nimic pregatit pentru un pas atat de important.”, isi aminteste el.

Citeste tot articolul aici pe foodstory.ro

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni