Vine CHEFul! a debutat aseara la PRO TV! Chef Victor Melian a implementat in doar patru zile masurile necesare pentru a salva restaurantul Elenei.
In intervalul de difuzare 21:21 – 22.26, aproape 1.5 milioane de romani au fost cu ochii pe PRO TV, iar in minutul de maxima audienta, de la 21:42 efortul echipei Vine CHEFul! a fost urmarit cu interes de peste 1.9 milioane de telespectatori.
Prima editie a celui mai nou show PRO TV a inregistrat pe publicul comercial, cu varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, 9.6 puncte de rating si 20.5% share. Urmatorul post clasat a obtinut 6.6 puncte de rating si 14% share pe aceasta categorie.
Tratoria Antico Dolo este un restaurant situat pe unul dintre cele mai cunoscute bulevarde din Bucuresti: Decebal. Cu o clientela mica formata in cei 8 ani de la lansarea restaurantului, in momentul in care a contactat echipa emisiunii Elena se afla la limita dintre faliment si supravietuire. Foarte putini clienti noi ii calcau pragul. Cauza principala: competitia, tot mai multe cafenele si restaurante aparand in ultimii ani in zona. Lipsa terasei, demolata de autoritatile locale anul trecut, reprezinta un alt aspect care dauna afacerii. Datoriile acumulate in ultimii ani nu i-au permis acesteia sa investeasca in revigorarea aspectului restaurantului.
„Pentru mine, restaurantul acesta este ca un copil. E copilul meu... Are 8 ani si imi doresc sa-l fac mare. Nu pot sa inchid acest restaurant! Sper sa ajung sa-mi platesc datoriile pentru ca am foarte multe acum si sa-mi cresc copiii in liniste”, a declarat emotionata si plina de speranta Elena.
Personalul restaurantului, format dintr-o ospatarita, un ajutor de bucatar si un bucatar considera ca Elena ar trebui sa-si schimbe atitudinea fata de angajati. Cu cateva saptamani inainte de venirea echipei Vine CHEFul!, bucatarul si un ospatar au plecat subit, fara niciun motiv intemeiat. Extrem de dezamagita de acest lucru, Elena a continuat sa lupte pentru a sustine singura sursa de venit a familiei: restaurantul.
Chef Victor Melian a facut imposibilul in doar patru zile! Extrem de dornic sa impartaseasca cu Elena din experienta de peste 30 de ani in domeniu hospitality business, primul aspect pe care l-a modificat a fost meniul. Vechiul meniu era prea stufos, cu preparate avand preturi piperate, cu produse greu de preparat si cu feluri de mancare care nu respectau specificul restaurantului. Rezultatul a fost pe placul Elenei: un meniu simplificat, care includea doar preparate italienesti gustoase si simplu de preparat. Un alt aspect vital al unui restaurant este aprovizionarea cu produse proaspete si de calitate. Victor a convins-o pe Elena sa-l insoteasca la un complex agro-alimentar unde au cautat impreuna cele mai bune produse pentru a pregati feluri de mancare proaspete. Dupa aprovizionare, Chef Victor Melian si-a demonstrat maiestria in bucatarie, dezvaluind bucatarului cateva trucuri pentru a obtine niste preparate exceptionale.
In cea de a treia zi, echipa de amenajari interioare a intervenit pentru a imbunatati aspectul restaurantului. De la mobilier, tablouri, mocheta sau parchet, pana la schimbarea completa a celor doua firme luminoase din exteriorul locatiei, echipa a muncit incontinuu pentru a da o noua sansa restaurantului. In tot acest timp, Victor si Elena au pregatit preparate pentru a le distribui in cladirile de birouri din zona, cu scopul de a atrage noi clienti. Si efectele nu au intarziat sa apara! In ziua redeschiderii, restaurantul a fost plin de oaspeti dornici sa incerce din noile preparate ale Trattoriei Antico Dolo. Misiunea lui Victor a fost un succes!
Totusi, nemultumirea Elenei a fost surprinzatoare: „Cu exceptia bucuriei descoperirii modificarilor aduse restauranului, tu nu ai facut decat sa-mi reprosezi ca nu fac nimic. Nu m-ai intrebat niciodata ce fac aici!”. Reactia lui Victor nu a intarziat sa apara: „Tu nu iti dai seama ca nu vrei sa vezi realitatea in fata? S-a facut o schimbare fabuloasa in timp atat de scurt, cu oameni care au muncit zi si noapte. Am venit cu un meniu nou, nu te intereseaza absolut nimic in acest restaurant. Asta este concluzia, dupa patru zile in care nu te-am vazut facand nimic practic. Singura problema a restaurantului esti tu”.
Saptamana viitoare, Chef Victor Melian va schimba destinul unui afaceri de familie. Doi oameni muncitori care au lucrat o buna perioada de timp in strainatate, s-au intors in Romania cu gandul de a-si deschide un restaurant de familie pentru a-si putea creste cei doi copii. Din pacate, soarta nu le-a zambit, restaurantul fiind intr-o situatie extrem de delicata.
Ai pofta de succes? Vine CHEFul!
Gallery