Perseverenta este cheia. Invatam asta de la cativa tineri care s-au lansat orbeste in afaceri, acum doi ani, iar astazi se bucura de succes.
Le-am cunoscut povestile, la Stirile ProTV, cand doar incercau piata. Astazi, sunt siguri pe ei si spun ca nu s-ar mai intoarce niciodata in postura de angajati. Pe Razvan l-am intalnit in urma cu doi ani intr-un sat uitat de lume din judetul Mures.
Incepea pe atunci mica lui afacere. Si-a vandut telefonul mobil, a cumparat cirese si a facut 3 ceaune de dulceata. Intre timp a absolvit Facultatea de Stiinte Economice, a reusit sa-si faca dulceata cunoscuta peste hotare, iar astazi are un magazin care vinde clatite in centrul Clujului.
Reporter: Stiai sa faci clatite inainte?
Razvan: Nu, nu stiam, am invatat aici la plita, dar multe zile mi-au trebuit pana sa iasa rotunda si frumoasa. Uite, asta a iesit frumos!
"Practic dulceata mea se leaga cel mai bine cu clatitele. Voiam ca dulceata mea sa aiba un loc in Cluj" a marturisit Razvan.
Robert, un alt tanar din oras, a pierdut acum doi ani un post de director de vanzari in Bucuresti. Atunci a pornit o afacere cu papioane impulsionat de faptul ca nu gasea niciodata o cravata pe gustul lui.
Reporter: Iti pare rau acum ca ai pierdut acum doi ani acel scaun de director?
Robert: Nuu, am acum cate scaune de director vreau!
A reinvestit mereu profitul, iar produsele lui se vand in prezent in Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi. "N-am vrut sa raman la nivelul acela de la care am pornit, impunerea pe piata e foarte importanta, ne-au impulsionat clientii care ne intrebau dar in Bucuresti nu veniti, dar la Iasi nu veniti", spune el.
In 2012 il cunoasteam si pe Ioan, care dupa ce a lucrat ca horticultor in Ungaria a investit 50 de mii de euro in cateva sere cu flori din judetul Alba. Astazi cultiva si legume. A dublat productia si implicit profitul. Florile sunt distribuite in toata tara, si au mare succes din martie incolo.