ß
  • PRO TV
  • Stirile PRO TV prezinta o serie de reportaje socante despre sclavia sexuala din Sicilia, realizate de Rares Nastase

Stirile PRO TV prezinta o serie de reportaje socante despre sclavia sexuala din Sicilia, realizate de Rares Nastase

Stirile PRO TV prezinta o serie de reportaje socante despre sclavia sexuala din Sicilia, realizate de Rares Nastase

Rares Nastase, corespondent special Stirile PRO TV, a patruns in lumea ascunsa a mafiei Siciliene pentru a dezvalui problemele cu care se confrunta romanii plecati la munca. Seria de reportaje care prezinta tratamentele de sclavie aplicate de patroni si povestea a sute de romance care au fost abuzate sexual de angjatorii fermelor in care lucreaza, vor fi prezentate in cadrul Stirilor PRO TV de la ora 19:00, timp de trei saptamani, incepand din 05 februarie. 

Reportajele fac parte dintr-o ancheta ampla marca Romania, te iubesc!, care va fi difuzata in noul sezon ce va incepe in curand la PRO TV.  

Rares vorbeste despre sclavii moderni, despre exploatare, despre dramele romanilor plecati acolo si despre frica: “Ii vom prezenta pe sclavii moderni, cazuri de violuri dar si prostitutie mascata. Am ascultat si filmat marturii zguduitoare despre orgii pe plantatii, povesti halucinante despre exploatarea romancelor care lucreaza in serele siciliene. Am aflat cum isi pierd romanii si romancele demnitatea, pentru un loc de munca. Am mers in spitale si maternitati unde exista un val de avorturi dar si copii parasiti de mame romance, imediat dupa nastere.”

In sudul Siciliei echipa Stirilor PRO TV a filmat un material crunt, la adapostul si linistea campurilor pline cu sere: o zona agricola uriasa a devenit leaganul unei exploatari sexuale de proportii. 

“Sute de romance plecate din sate sarace din Romania ajung in Sicilia o prada ideala, in ferme care nu dezvolta doar productii masive de legume si fructe, ci si un val de abuzuri. Sunt intamplari groaznice despre care toata lumea stie, dar nimeni nu vorbeste oficial.” – povesteste Rares.

Sicilia rurala este o enclava romaneasca, romanii sunt a treia minoritate pe insula. Tot aici, echipa de filmare, a descoperit izolarea in care muncesc acesti oameni, dar mai ales constrangerile la care sunt supusi atunci cand accepta munca la negru. In Sicilia au fost si sunt investigate morti misterioase, romani disparuti sau impuscati in cap, tragedii despre care in Romania nu se vorbeste mai deloc. Romanii muncesc in conditii foarte grele si sunt platiti prost, locuiesc chiar in fermele unde sunt angajati. Sunt tinuti departe de lumea civilizata si sunt nevoiti sa accepte traiul in singuratate, printre serele siciliene. Telespectatorii vor vedea si imprejurarile in care se face in Sicilia trecerea de la agricultura la zona interlopa, cum devin romanii carausi in retele de trafic cu droguri si cum serele cu legume ajung paravan pentru alte afaceri ilegale.

“Am plecat in Sicilia dupa ce presa italiana a scris despre romancele sclave, in serele unor patroni violenti. Am calatorit cu muncitorii nostri si am vazut conditiile in care ajung in Italia. Am descoperit ca la 3000 de kilometrii de tara noastra, in Sudul Uniunii Europene, are loc de ani de zile o forma de sclavie mascata, bazata pe amenintari si constrangeri. Sa nu uitam ca e vorba de pamantul in care s-a nascut si exista Mafia. Am surprins si povesti ale romanilor care muncesc corect, se spetesc in conditii grele, “rupti” de familiile care ii asteapta acasa. Sunt drame si la acest capitol pentru ca vorbim de parinti care nu isi vad copiii din tara cu anii.” – a declarat Rares Nastase. 

Telespectatorii sunt invitati sa descopere dramele reale care se petrec intr-o tara civilizata, sub ochii autoritatilor si indrumate de frica, in seria de reportaje difuzate de Stirile PRO TV incepand cu 5 februarie si integral in noul sezon Romania, te iubesc!

PRO TV – Gandeste liber!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni