Iritabilitate, osteoporoza si boli cardiovasculare. Iata cateva din problemele cu care se confrunta femeile aflate la menopauza. Iar cele mai afectate pe termen lung sunt persoanele subponderale.
Neplacerile apar din cauza scaderii nivelului estrogenilor din organism. Sa aflam care sunt metodele sigure pentru a compensa deficitul!
La menopauza, dezechilibrele hormonale sunt cele care induc modificari la nivelul intregului organism, asta pentru ca menopauza inseamna sistarea activitatii ovariene. Practic, ovarul nu mai produce foliculi si ovocite, dar nu mai produce nici hormoni. Hormonii feminini sunt estrogenii si progesteronul. In cursul vietii fertile a femeii, acesti hormoni sunt produsi numai de catre ovar.
La menopauza, situatia se schimba! Foliculina sau estrogenii sunt produsi si in alte structuri, respectiv in tesutul adipos, in tesutul gras, sursa constituind-o o alta glanda endocrina, a carei activitate nu inceteaza niciodata: corticosuprarenala. Iata de ce femeile supraponderale vor avea o sursa suplimentara de estrogeni: tesutul adipos.
La polul opus, dupa 45-50 de ani, o femeie subponderala va traversa o perioada ceva mai dificila pentru ca nu are aceasta sursa suplimentara de estrogeni, adica grasimea. Iar lipsa acestor hormoni afecteaza sanatatea sistemului osos.
Citeste AICI mai multe despre acest subiect!