Google a anuntat joi ca a inceput sa elimine din rezultatele cautarilor online, la cererea unor persoane din UE, linkuri catre pagini care contin informatii sensibile despre acestea, in linie cu o decizie din luna mai a Curtii Europeane de Justitie, potrivit Wall Street Journal, citat de Mediafax.
Curtea Europeana de Justitie a decis ca utilizatorii europeni pot cere Google si altor motoare de cautare pe internet sa stearga din rezultatele cautarilor online, in anumite circumstante, unele link-uri catre stiri, decizii judecatoresti si alte documente care contin informatii inadecvate, irelevante sau care incalca dreptul la viata privata.
Inginerii Google au finalizat pe parcursul noptii de miercuri spre joi unele schimbari la infrastructura tehnica pentru a putea aplica hotararea Curtii Europene de Justitie, iar compania va trimite joi primele emailuri prin care confirma unor persoane ca a eliminat din rezultate informatiile reclamate.
Google a procesat pana in prezent doar un numar restrans dintre cererile primite initial, noteaza Wall Street Journal.
"Incepem in aceasta saptamana sa actionam in privinta cererilor de eliminare de informatii primite. Este un proces nou pentru noi. Fiecare cerere trebuie verificata individual si lucram cat de repede putem pentru a le analiza pe cele primite", a declarat un purtator de cuvant al companiei.
Compania a anuntat, in urma cu circa o luna, ca a primit peste 41.000 de cereri pentru stergerea de linkuri.