Din 18 martie, de la 20.30, "MasterChef" condimenteaza din nou serile de marti la ProTV. Cel de-al patrulea sezon al celui mai in voga show culinar revine cu o noua generatie de bucatari amatori, toti suspecti ca detin microbul bucatariei si toti decisi sa demonstreze ca talentul lor merita sa fie rasplatit cu trofeul MasterChef si marele premiu in valoare de 50.000 de euro.
Dupa doua sezoane in care a reusit sa achimbe vietile celor care au ajuns in bucataria "MasterChef" si dupa un sezon glamuros in care vedetele au trecut de pe covorul rosu direct la cratita, emisiunea de la Pro Tv este din nou in cautarea unui talent culinar de exceptie.
Fostii concurenti ai show-ului de la Pro Tv, care au reusit dupa participarea la "MasterChef" sa isi transforme pasiunea in stil de viata, dezvaluie o parte din secretele pe care le aplica ei in bucatarie.
"MasterChef", sezonul 3 - din 18 martie, prinde gustul competitiei, in fiecare marti de la 20:30.
Elena Lasconi
• Inainte de a gati absolut orice preparat, aveti grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Exceptie face smantana pentru frisca, aceasta se bate doar daca este foarte rece sau daca este pusa intr-un castron tinut in prealabil la congelator.
• Daca va propuneti sa prajiti ceva in unt, adaugati si putin ulei ca sa nu se arda untul foarte tare.
• Pentru a pastra culoarea alba a ciupercilor, imediat ce le taiati puneti-le intr-un castron cu apa si lamaie.
Aida Parascan
• Intotdeauna urmeaza-ti intuitia, nu copia!
• Invata regulile de baza si tehnica, apoi experimenteaza.
• Gateste pe gustul tuturor. Un bucatar bun e cel care stie sa satisfaca toate gusturile.
Petru Buiuca
• Pregateste toate ingredientele dinainte in boluri si farfurii. Gatesti mai repede stiind ca ai totul la indemana.
• In timp ce gatesc, eu incep deja sa spal ce am folosit. Asa ajung ca la finalul mesei sa am de spalat doar tigaia sau tava in care am gatit si farfuria din care am mancat.
• Daca nu am cantar, imi masor din ochi exact cat vreau sa mananc. Asa evit sa gatesc mai mult decat am nevoie si sa ma trezesc ca arunc mancarea.
Mimi Nicolae
• Pentru o ciorbita gustoasa, caliti separat legumele. De asemenea, totul trebuie fiert la foc mic.
• Tot pentru o ciorbita gustoasa, spre sfarsit puteti adauga doua linguri de ceapa deshidratata.
• Pentru un sos de maioneza gustos si cremos, adaugati in maioneza jumatate de lingurita de faina si subtiati cu apa fiarta.
Mihai Toader
• Nu spal pastele niciodata.
• Verific carnea prin atingere.
• Tin rosia 8 secunde in apa fiarta pentru a-i indeparta coaja frumos.
• Nu fierb legumele prea mult.
• Ma folosesc de apa in care au fiert pastele pentru a gati sosuri.
• Intotdeauna tai carnea pe fibra.
• Nu pun niciodata ulei in apa in care fierb pastele, nu are niciun rol.
• Nu bat niciodata carnea pentru ca i-as distruge textura si fragezimea.
• Tot timpul adaug mirodeniile, sarea si piperul la sfarsitul prepararii pentru a nu condimenta prea tare mancarea.
Gallery