![](https://cmero-ott-images-avod.ssl.cdn.cra.cz/r314x175n/q80/NA.jpg?default=https%3A%2F%2Fassets.protv.ro%2Fassets%2Ffeed%2Fproduction_feed-din-sport-in-interior-articol-stirileprotvro%2F20250213%2Fromania+kosovo.webp)
ß
Indicele de masa corporala (IMC) al unei persoane creşte cu 0,03% de fiecare data cand aceasta consuma mancare fast-food, se arata intr-un studiu al cercetatorilor americani, publicat in Bulletin of the World Health Organisation.
Datele studiului au relevat, de asemenea, ca, intre 1999 si 2008, numarul meniurilor fast-food consumate anual de o persoana, la nivel global, a crescut de la 27% la 33% in intervalul 1998 - 2008. in aceeasi perioada de timp, indicele mediu de masa corporala din cele 25 de tari dezvoltate a crescut de la 25,8% la 26,4%, conform dailymail.co.uk.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din California au ajuns astfel la concluzia ca fiecare meniu fast-food cauzeaza o crestere cu 0,03% a indicelui de masa corporala.
O persoana cu IMC intre 18,5% si 24,9% are o greutate normala, un IMC intre 25% si 29,9% semnaleaza ca o persoana este supraponderala, iar un IMC de peste 30% reprezinta un simptom al obezitatii.
Acest studiu este primul care examineaza efectele consumului de mancaruri fast-food asupra obezitatii si ale impactului economic al fenomenului, sustinand ca guvernele ar trebui sa ia masuri concrete de prevenire a obezitatii si a urmarilor sale pe termen lung - diabet, boli cardiovasculare si cancer.
Citeste mai multe pe mediafax.ro