ß
  • PRO TV
  • Stii regulile de folosire a telefonului? Cele mai frecvente greseli pe care le fac utilizatorii de smartphone-uri

Stii regulile de folosire a telefonului? Cele mai frecvente greseli pe care le fac utilizatorii de smartphone-uri

Stii regulile de folosire a telefonului? Cele mai frecvente greseli pe care le fac utilizatorii de smartphone-uri

Preturile foarte mari ii determina pe posesorii de telefoane mobile scumpe sa le utilizeze cu o grija deosebita. De multe ori insa, felul in care sunt folosite nu este cel mai indicat.

Iata care sunt cele mai frecvente greseli pe care le fac utilizatorii de iPhone:

Telefonul ramane deschis tot timpul

Telefoanele ar trebui sa fie inchise periodic, altfel bateria se va termina mai repede decat in mod normal, anunta Huffington Post. Chiar daca este inactiv, atunci cand telefonul ramane deschis pentru perioade lungi de timp bateria este solicitata si, in timp, isi pierde proprietatile. Cei mai multi folosesc telefoanele mobile si pe post de alarma, asa ca acestea raman pornite non-stop.

Bluetooth-ul si WiFi-ul raman pornite permanent

Cand sunt deschise si nu sunt folosite, aceste optiuni nu fac decat sa iroseasca energia stocata in baterie. Cel mai probabil, atunci cand mergeti pe strada nu aveti nevoie de Bluetooth sau WiFi, asa ca acestea consuma fara sa va ofere niciun beneficiu. Specialistii recomanda ca acestea sa ramana inchise, urmand sa fie pornite doar atunci cand folosirea lor este necesara. 

Folosirea telefoanelor la temperaturi extreme

Telefoanele inteligente nu sunt facute sa fie folosite la temperaturi prea scazute sau prea ridicate, asa ca utilizarea lor atunci cand temperatura scade sub 0 grade Celsius sau depaseste 35 de grade nu este indicata. in astfel de conditii, telefoanele sunt suprasolicitate si bateria se consuma infinit mai repede, astfel ca smartphone-ul poate chiar sa se inchida temporar. 

Telefoanele raman in priza peste noapte

Punerea telefonului la incarcat peste noapte este, intr-adevar, cea mai convenabila solutie, dar nu este cea mai indicata, spun specialistii. Pe termen lung, aceasta practica afecteaza bateria, care va incepe sa se consume mai rapid decat ar trebui. incercati sa incarcati telefoanele in timpul zilei, cand le puteti scoate din priza dupa ce bateria ajunge la 100% sau, daca nu aveti cum sa faceti acest lucru, folositi o priza programabila, care opreste alimentarea cu enegie dupa un timp prestabilit.

Folosirea incarcatoarelor care nu sunt fabricate de producatorul original

incarcatoarele originale sunt scumpe, dar merita investitia, spun expertii. incarcatoarele contrafacute pot produce pagube telefoanelor si, in unele cazuri, pot sa provoace chiar explozii sau incendii. Daca ati apucat sa achizitionati un produs contrafacut, exista o solutie: multi producatori ofera o reducere la un incarcator original in schimbul unuia contrafacut predat.

Filmarea in modul portret

Desi aceasta tehnica nu produce pagube telefonului, calitatea imaginilor este slaba, iar clipurile video filmate in acest fel sunt greu de urmarit. Utilizatorii tin telefonele vertical atunci cand filmeaza, pozitie mai comoda, dar specialistii recomanda intoarcerea aparatului si folosirea ambelor maini, chiar daca dureaza cateva fractiuni de secunda in plus.

Motivul pentru care forma televizoarelor si formatul celor mai multe dintre filme este lat, asemanator cu modul peisaj (cu cele doua dungi negre deasupra si sub imagine, nu pe lateral), este ca asa functioneaza si vederea umana. Campul vizual orizontal este mai mare decat cel vertical, asa ca imaginile filmate asa sunt mai usor de urmarit. in plus, rezolutia este mai buna si folosirea ambelor maini reduce miscarea imaginii.

Citeste mai multe pe Mediafax

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni