ß
Povestea visurilor îndeplinite in pasi de dans continua diseara la ProTV cu lyrical, street dance, salsa, merengue si mambo. Perechile ramase in concurs lupta cu tarie pentru marele premiu de 60.000 de euro si pentru trofeul "Dansez pentru tine", iar telespectatorii vor decide, prin votul lor, daca cei care parasesc maine seara ringul visurilor vor fi Ilinca Vandici si Razvan Marton sau Ruby si Alexandru Ciobanu.
Prezentatorul emisiunii, Stefan Banica, va canta, in premiera de pe noul sau album piesa "Ce e dragostea?" intr-o alta maniera decat cea cu care publicul a fost obsinuit, in varianta acustica, asa cum se regaseste si pe albumul proaspat lansat cu MediaPro Music: "Love Songs", Live Acoustic, iar baletul emisiunii pregateste o aparitie de zile mari.
Tot in editia de maine, Gina Pistol, Jojo si Laura Cosoi danseaza pentru un caz umanitar emotionant. "Dansez pentru tine e locul unde ma intalnesc cu oameni dragi, de care m-am atasat foarte mult in urma cu doi ani. Totul e magic acolo si ma bucur de fiecare moment pe care il petrec alaturi de acei oameni minunati. Sa dansez pentru a-i sustine pe cei care au nevoie de ajutor va fi mereu un privilegiu pentru mine. Vreau sa ajut. Vreau sa sustin. Vreau sa dansez", a declarat Jojo.
"De fiecare data revenirea pe ringul de dans reprezinta o emotie, cu atat mai intensa cand este vorba despre un caz umanitar. Fiecare poveste in parte ma intristeaza, dar bucuria de a dansa pentru cineva care are intr-adevar nevoie e coplesitoare", a dezvaluit Laura Cosoi. "Dansez pentru tine implineste de ani de zile visurile celor care accepta provocarea in pasi de dans. E o bucurie imensa pentru mine ca pot sa aduc un zambet in viata cuiva, cu atat mai mult cu cat asta se intampla dansand", a marturisit Gina Pistol.
Giani Kirita, cel care a pierdut duelul saptamana trecuta in fata lui Ruby, Dana Matei, partenera lui din acest sezon, si Vica, cea care le-a fost coregraf pe toata durata competitiei, revin in ringul visurilor, de aceasta data pentru un caz umanitar. Pe langa faptul ca a avut sansa sa petreaca in continuare timp cu "viperele" lui preferate, Giani a declarat ca dansul de maine seara va fi “inca un moment in care voi avea sansa sa aduc bucurie pe chipul unor oameni”.
Si Bruno Icobet si cei trei catei care au cucerit o tara intreaga isi pun tot talentul in slujba celui de-al treilea caz umanitar care va fi prezent in emisiune.
Constantin Enache a crescut intr-un centru de plasament din Barlad. De mic a fost atras de dans, iar asta i-a oferit portita de salvare dintr-un sistem unde multi copii se pierd. De la 7 ani a inceput sa faca gimnastica ritmica la Casa de Cultura din Barlad. Pentru a-si urma pasiunea pentru dans a plecat la Iasi, la Colegiul National de Arta Octav Bancila, unde a urmat sectia de coregrafie.
Pentru ca si-a dorit ca dansul sa ii devina profesie a hotarat sa-si incerce norocul si sa vina la Bucuresti sa sustina examenul de admitere la UNATC. Acum este masterand tot in cadrul UNATC si se intretine cu 600 de lei pe luna. In vara acestui an a trecut prin momente foarte grele pentru ca, daca nu ar fi fost admis la master, ar fi fost dat afara din sistem si nu ar fi avut unde sa se duca, neavand un loc de munca.
Trupa Maria este alcatuita din sapte dintre fratii Popa: Elena, Mihail, Gavriil, Ana, Elisabeta, Rafail si Ioan. Numele formatiei a fost ales in amintirea surorii lor, Maria, care, in august 1992, a murit la varsta de 11 ani. Timp de opt ani, activitatea lor s-a axat doar pe colinde. Incepand cu anul 2009, fratii cei mari au mers pe rand la facultate in Cluj, iar fratii mai mici au ramas in Sebes. Apoi repetitiile din cadrul formatiei au devenit mai rare, pentru ca cei din Cluj nu isi permiteau sa mearga in fiecare weekend acasa. Isi doresc foarte mult ca muzica sa devina un stil de viata pentru a arata tuturor ca in orice domeniu ai fi, cu multa dragoste si munca poti realiza ceva.
Povestea Fundatiei Light into Europe in Romania a inceput imediat dupa Revolutie. Echipa de voluntari a pus atunci la punct primul program de evacuare medicala a copiilor cu boli grave catre clinici de specialitate din strainatate. In 2003 fundatia a decis ca urmatorul proiect in Romania sa fie destinat copiilor si tinerilor cu deficiente de auz sau de vedere. In cadrul programului de dezvoltare a abilitatilor de viata independenta, fundatia a inceput in urma cu cativa ani un proiect ambitios, “caini ghizi pentru nevazatori”. Este un program costisitor, iar fundatia suporta costurile pentru achizitia cateilor, mancare, vaccinari, alte servicii veterinare, igiena, dresaj, iar fondurile provin exclusiv din donatii si sponsorizari.
Gallery