ß
Poeziile sunt scrise de un robot in timp real, pe masura ce sunt primite de la consumatori prin intermediul unei aplicatii speciale.
Dupa ce a tapetat un metrou intreg cu versuri in speranta de a transforma o zi ploioasa de toamna intr-una mai vesela si dupa ce a oferit poeziei putere de moneda, permitand consumatorilor sa cumpere cafea nu cu bani, ci cu poezie - Julius Meinl lanseaza, pentru prima data in Romania, o Casa dedicata in exclusivitate Poeziei.
Locatia, situata in Bucuresti, pe strada Nicolae Golescu nr. 5, este decorata chiar in timpul lansarii sale, de un robot care scrie versurile generatiei noastre direct pe peretii cafenelei, pe parcursul zilei de astazi, pana la 10 seara.
Poeziile sunt scrise de robot in timp real, pe masura ce sunt primite de la consumatori prin intermediul unei aplicatii speciale postate pe pagina oficiala de Facebook, disponibila doar pe perioada activarii.
Evolutia Casei Poeziei poate fi urmarita si prin live streaming, in aceeasi aplicatie.
Lansarea acestui spatiu prin intermediul unui robot-poet ne arata tuturor ca poezia poate fi relevanta chiar si in secolul vitezei, al mecanizarii si automatizarii.
In urma cu aproape 3 saptamani, intr-una dintre cele mai ploioase zile din aceasta toamna, Julius Meinl le oferea bucurestenilor o dimineata neasteptat de frumoasa: o parte din trenurile de metrou au circulat timp de doua zile tapetate cu post it-uri cu versuri. Ulterior, Julius Meinl a continuat pe aceeasi idee, lansand singura zi din an in care versurile au devenit moneda de schimb!
_________
Julius Meinl, brandul care inspira poetii inca de la 1862 ("Inspiring poets since 1862"), provoaca la redescoperirea si recunoasterea poeziei din viata secolului in care traim.
Julius Meinl, ambasador al culturii cafenelelor vieneze - unde, de-a lungul secolelor, artistii s-au intalnit sa isi impartaseasca unii altora gandurile, ideile si dorintele sau pur si simplu sa citeasca ori sa isi compuna capodoperele - si-a facut o misiune din a spune oamenilor ca poezia poate transforma societatea in care traim intr-o lume mai buna si mai frumoasa.
Cateva argumente puteti gasi si in filmul prin care Julius Meinl incearca sa afle daca poezia poate sa schimbe lumea. Pentru ca #poeziaexista si face #lumeamaibuna in #casapoeziei.
Inca din 1862, Julius Meinl a raspandit calitate, traditie si inspiratie tuturor poetilor, zi de zi. Cine crede ca poezia poate fi creata doar de poeti, cantareti sau artisti, se insala. Fiecare este poet in felul sau. Poezia poate lua diferite forme, dar intotdeauna este o emanatie a inspiratiei, iar inspiratia este prezenta in fiecare dintre noi. S-ar putea ca unii sa nu aiba nevoie de mult pentru a da frau liber inspiratiei, iar altii sa aiba nevoie de un imbold puternic. Julius Meinl este sursa perfecta de inspiratie, o singura inghititura din cafeaua noastra ofera gandurilor intreaga libertate de a curge in voie.
Gallery