In aceasta toamna, Jojo se alatura spectaculoasei competitii de gatit de la Pro TV “MasterChef – Proba celebritatii”, gata sa isi puna la bataie toate cunostintele gastronomice furate de la mama si bunica sa, dar si sa mizeze pe originalitate si inventivitate.
Intrebata pe ce ingredient se bazeaza in retetele sale, Jojo, care de ceva vreme este vegetariana, recunoaste ca piesele de rezistenta din frigiderul de acasa sunt legumele si avocado. ”Mai ales avocado”, subliniaza ea. ”Este cel mai bun si sanatos aliment pe care il am in frigider. Oricand poti prepara ceva delicios daca il ai la indemana. Nu lipsesc de asemenea maslinele verzi si negre (pentru ca imi plac foarte mult), lactatele si ouale. Eu nu mai mananc carne si atunci proteinele sunt si mai importante.”
Jojo marturiseste ca mama si bunica sa sunt femeile de la care a invatat sa gateasca si ca a crescut intr-o familie in care bucataria este o adevarata inspiratie:
”La noi toata lumea gateste. Incepand cu parintii mei si bunica mea si continuand cu intreaga familie. Sunt o familie de oameni pasionati si inspirati de gatit si eu am crescut in acest spirit. Asa ca am inceput sa cochetez cu gatitul inca din copilarie, inainte de adolescenta, ajutand-o pe mama sa pregateasca mesele pentru sarbatori sau pentru celelalte momente cand aveam musafiri. Mereu mi-a placut. Si consider ca mancarea este foarte importanta si din acest motiv: pentru ca aduce oamenii impreuna la o masa si creeaza traditii si obiceiuri. Cele mai calde amintiri pe care le am sunt legate de mesele si discutiile placute din familie”, mai spune actrita de la SRC.
Gallery