Marti, 22 octombrie, de la ora 20.30, Serban Copot intra alaturi de alte 14 vedete in super show-ul “MasterChef – Proba celebritatii”.
Pasionat de gatit si mereu in cautare de retete noi, Serban povesteste ca piesa lui de rezistenta in bucatarie sunt midiile sotate, un preparat pe care insa telespectatorii ProTV nu-l vor vedea la Masterchef pentru ca implica un adevarat ritual: ”Piesa mea de rezistenta o reprezinta midiile sotate, iar ritualul pregatirii lor implica scufundari pentru strangerea midiilor (de dimensiunile palmei si fara fir de nisip in interior) dintr-un loc stiut doar de constanteni, dupa care urmeaza curatarea si gatirea in doua etape (la disc si la wok), toata aceasta operatiune durand aproximativ 6 ore. E o reteta originala pe care de obicei o gatesc in tandem cu Mihai (Vierme). La noi in trupa se gateste mult si gustos. Mihai (Vierme) si George (Martziano) sunt de asemenea pasionati de bucatarie si au o paleta mare de retete”, mai spune acesta.
Serban povesteste ca de mic i-a placut sa isi bage nasul in bucatarie, astfel ca prima mancare gatita ca la carte a fost o ciorba, pe care a pregatit-o cand avea 17 ani. ”Gratare insa faceam si cand eram mai mic si mergeam cu prietenii in expeditii prin judetul Constanta, dar ma gandesc ca nu intra la categoria gatit cand vorbesti de MasterChef”, glumeste el. Adeptul unei alimentatii corecte si sanatoase, Serban mai spune ca nu trece nici o zi fara sa manace fructe:
”Niciodata nu-mi lipsesc din frigider fructele. Nu pot sta o singura zi fara sa mananc un fruct. Ma hranesc predominant cu fructe de sezon romanesti pentru ca asa incurajam economia locala si este in spiritul mesajului ecologist.”
Gallery