ß
Operatiile estetice influenteaza in mod pozitiv dispozitia generala a persoanelor care apeleaza la astfel de interventii, oferindu-le o stare psihica optimista si o incredere mai mare, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii germani de la universitatile Ruth si Basel.
Conform unui comunicat remis MEDIAFAX, cercetatorii universitatilor Ruhr si Basel au publicat in Revista Clinical Psychological Science un studiu legat de efectele pe care le au operatiile estetice asupra psihicului. Acestia au comparat un grup de 544 de persoane care au recurs pentru prima data la o operatie estetica cu alte doua grupuri: 264 de persoane care au vrut sa isi faca o operatie estetica, dar au renuntat, si un grup 1.000 de persoane care au declarat ca nu s-au gandit niciodata la asta.
In final, comparativ cu cele 264 de persoane care au renuntat, persoanele care au optat pentru o astfel de interventie aveau o stare psihica pozitiva, incredere ridicata in sine si o stare de bine in general.
Potrivit acestora, interventiile chirurgicale estetice reprezinta, in definitiv, o schimbare de imagine ce este resimtita intens de catre psihic. Acestea pot schimba total optica vietii, planurile personale, profesionale si, nu in ultimul rand, perceptia celor din jur.
In Romania, din zece paciente care trec pragul cabinetului unui medic estetician, sapte isi doresc o marire a sanilor, insa sunt dispuse sa aleaga si alte interventii cum ar fi vibroliposuctia, abdominoplastia, liftingul facial, injectarile cu acid hialuronic si botox.
"Astfel de operatii asociate sunt din ce in ce mai cautate, deoarece prezinta cateva avantaje bine definite: schimbarea la nivel fizic este spectaculoasa, anestezia se face o singura data si timpul de recuperare post operator scade semnificativ", a mentionat Silvia Stanculescu-Vasalos, specialist in chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva.
Citeste mai multe despre acest subiect pe MEDIAFAX.