ß
Telespectatorii Pro Tv o vor putea urmari din aceasta toamna pe Simona Mihaescu in serialul de comedie State de Romania, unde interpretaza rolul secretarei de la scoala din Cloncatele, Francesca Bubuleanu.
Spre deosebire de Simona, Francesca este „o femeie care incearca sa parvina si nu scapa nici un prilej sa se faca placuta celor care o intereseaza, pentru a obtine ce-si doreste”, a marturisit actrita despre personajul sau. Tocmai pentru a-si vedea planurile duse la bun sfarsit, secretara este foarte feminina si cocheta, chiar amuzanta uneori, totul pentru a avea amant un barbat foarte important, prietene cu influenta si o pozitie cat mai buna in societatea aleasa din sat. Simona Mihaescu marturiseste ca desi personajul nu seamana deloc cu ea, incearca sa intre cat mai bine in pielea lui. „Oricat de „ticalos” ar fi personajul pe care il interpretez, trebuie totusi sa-l apar si sa-i justific actiunile”, a povestit Simona, care este intelegatoare cu Francesca pana la capat – „Nimeni nu este cu desavarsire rau sau bun”, a continuat ea.
Rolul din State de Romania, noul serial de comedie ce va fi difuzat din 28 septembrie la Pro Tv, o aduce pe Simona pe aceleasi platouri de filmare cu Gheorghe Visu, cel care il interpreteaza magistral pe carismaticul State. Cei doi au jucat pe aceeasi scena si la Teatrul Mic in „Cum va place”, de W. Shakespeare si „Bine, mama, da’ astia povestesc in actu’ doi ce se-ntampla in actu’ intai" de M. Visniec, ambele in regia Nonei Ciobanu. Tot cu prilejul noului proiect in care da viata secretarei de la scoala din Cloncatele, Simona si-a amintit de anii de scoala si de profesorii pentru care avea o nespusa admiratie. „In general, imi placeau profesorii relaxati si cu simtul umorului. Imi exprimam admiratia fata de ei incercand sa fiu foarte buna la materia pe care o predau”, a povestit Simona.
Simona Mihaescu a acordat un interviu despre rolul pe care il interpreteaza in „State de Romania”:
Cum o critici pe secretara scolii? Ce caracteristici prezinta ea si tu nu esti deloc de acord cu ele?
Nu seamana deloc cu mine, tocmai de aceea, rolul este o provocare. E o femeie care incearca sa parvina si nu scapa niciun prilej sa se faca placuta celor care o intereseaza, pentru a obtine ce-si doreste: un barbat important drept amant, o pozitie mai buna in societatea aleasa din sat, prietene cu influenta. Eu o vad cocheta, feminina, uneori amuzanta. Mai am multe de descoperit despre ea si impreuna cu mine si telespectatorii.
Ce ii imprumuti personajului tau?
Voi incerca sa intru cat mai bine in pielea lui. In felul asta, ii voi imprumuta multe din insusirile mele. Oricit de “ticalos” ar fi personajul pe care il interpretez, trebuie totusi sa-l apar si sa-i justific actiunile. Nimeni nu este cu desavirsire rau sau bun.
Cind erai tu eleva, ce personaje iti placeau cel mai mult de la scoala si de ce?
Ficare elev simte o anumita admiratie fata de un profesor sau altul. Eu cind eram eleva, imi exprimam acesta admiratie incercind sa fiu foarte buna la materia pe care o preda. In general admiram profesorii relaxati si cu simtul umorului. Nu-i suportam pe cei rigizi si, in general, nu-mi placea sa invat de frica unei note proaste.
Copilului tau ii povestesti ce faci tu pe platouri? El cum percepe munca aceasta?
El a fost cu mine pe platouri, a filmat si uneori ma mai intreaba unde filmez, in ce locatie si cu cine. A fost si la teatru cu mine si cu tatal lui. Nu-i sunt foarte limpezi lucrurile, dar e un copil spontan si are simt artistic. Ma roaga adesea sa-l iau cu mine si daca ii spun ca nu, imi spune sa stau mai bine acasa. Singurul argument cu care reusesc sa-l conving este ca de acolo vin cu bani pentru jucarii.
Unde v-ati petrecut vacanta?
Am fost la mare in Antalya, a fost o vacanta frumoasa, dar cam scurta din cauza noilor proiecte.
Inainte de un priect mare si dificil, trebuie sa faci ceva special sa te montezi?
Citesc de obicei textul de multe ori, incerc sa inteleg si ma gindesc la ce vreau sa fac cu personajul meu. Cind este nevoie, citesc sau vad filme care m-ar putea ajuta sau, daca se poate, ma duc in mediul din care provine personajul. Las insa loc si pentru discutiile si munca impreuna cu regizorul proiectului. Cred mult in rolul regizorului, fara regizor nu poti sa faci cu adevarat un rol foarte bun.