• PRO TV
  • Nunta ideala, in viziunea celor trei jurati "MasterChef"

Nunta ideala, in viziunea celor trei jurati "MasterChef"

Nunta ideala, in viziunea celor trei jurati "MasterChef"

Miresele din aceasta vara isi pot face nunta vedeta in cadrul noului show de la ProTv, „Patru nunti si-o provocare”.

 Tot ce trebuie sa faca este sa se inscrie la preselectii, accesand formularul de AICI. Cei care inca nu au pus la punct toate detaliile evenimentului pot tine cont de sfaturile pretioase ale celor trei jurati ai show-ului Masterchef

 

Care este, in opinia ta, meniul ideal de nunta?

Sorin Bontea: Eu sunt adepatul unui meniu de nunta in mare parte traditional. Dupa o zi intreaga in care nuntasii stau la biserica, la fotograf, la cununia civila, programul poate fi obositor si cu siguranta acestora li se face foame atunci cand ajung la locatie. Prin urmare, as deschide cu o gustare mai consistenta ca prim fel. Apoi, as recomanda peste cu sos menier, traditionalele sarmalele care, in opinia mea, nu pot lipsi din meniul unei nunti, dupa care friptura. Aici insa as avea o mentiune: recomand friptura de vita, nu agreez acel mixed grill care se practica pe la nunti. Si evident, meniul trebuie sa se incheie cu tort. 

Florin Dumitrescu: Nu imi place ideea de ”mizilic” pentru farfuria cu aperitive. Este prea aglomerata. As recomanda bufetul de aperitive. Sunt multe sortimente de mancare, la discretie, si care sa fie pe placul multora. Pentru restul mesei as opta pentru un peste cu carbohidrati, sa spunem un somon cu risotto si sos de citrice. Iar pentru felul cu friptura as alege un antricot la gratar, fara sos, si cu legume in orice maniera. Spre dimineata, cand toata lumea este vesela, as reinvia traditia nuntii cu ciorba si as servi o ciorba acra.

Catalin Scarlatescu: Nu mai este la moda sa faci nunta ”la farfurie”, ultimul trend este sa faci un bufet cu salate, cu pastae gatite in fata nuntasilor, cu mai multe tipuri de carne, bar de salate sau bar de fructe, mai multe tipuri de peste la grill sau barbecue facut in open space, in termenii nostri un carving station, un meniu cu o grmada de lucruri. 

 

Da-ne cateva ponturi, sfaturi pentru ca meniul de nunta sa fie ca la carte!

Sorin Bontea: Trebuie respectat timingul, de buna organizare depinde servirea meniului ca la carte. Fiecare moment trebuie bine stabilit, ora la care trebuie aduse felurile trebuie sa se stie cu exactitate, astfel incat nuntasii sa primeasca preparate proaspete si calde.

Florin Dumitrescu: Vorbiti cu bucatarul mereu, ca sa fiti siguri ca ceea ce vreti se respecta. Daca vreti ingrediente naturale sau speciale, impuneti-va punctul de vedere. Foarte important pentru mancarea de nunta este sa fie pe gustul tuturor, deci, daca mirele prefera ceva si mireasa altceva, faceti un compromis pentru nuntasi.‬‬

Catalin Scarlatescu: Aveti grija pe cine alageti sa va gateasca! Felurile de mancare trebuie sa fie proaspete si lucrate cat mai aproape de ora evenimentului.

 

Ai gatit vreodata pentru o nunta? Care a fost pentru tine cea mai tare/solicitanta sau plina de satisfactii experienta la un astfel de eveniment?

Sorin Bontea: Da, sigur ca am gatit de-a lungul timpului si pentru nunti si nu am avut experiente neplacute. Am gatit atat pentru nunti traditionale, cat si pentru nunti la care am primit cereri speciale de mancaruri exotice, de la salate de creveti si fois gras, pana la sorbet. Am avut si nunti la cate a trebuit sa gatesc 6,7 feluri de mancare, iar asta presupune un efort considerabil pentru cei din bucatarie. 

Florin Dumitrescu: Am gatit pentru foarte multe nunti. Este mai solicitant sa gatesti pentru o nunta, unde totul trebuie sa fie perfect, iar rapiditatea cu care trebuie sa faci montajul farfuriilor, care trebuie sa arate exact la fel (indiferent ca sunt 100 sau 500 de persoane), te ameteste uneori. Prima mea nunta in calitate de Chef este poate cea mai interesanta, pentru ca am gatit cot la cot cu bucatarii. A fost foarte emotionant pentru mine sa gatesc pentru prima oara pentru un astfel de eveniment. Am interactionat foarte mult cu nuntasii, care ma  intrebau, suparati, unde sunt sarmalele, iar eu nu aveam sarmale in meniu. Dar au fost multumiti de mancare, chiar si fara preparatele traditionale de nunta.

Catalin Scarlatescu: Da, sigur ca am gatit la nunti. Una dintre cele mai ample nunti de care m-am ocupat a fost cea a fiicei lui Giovani Becali, a fost o provocare, dar am avut un feedback pozitiv!

Gallery

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni