• PRO TV
  • Celebrele siameze ale anilor ’80, Lina si Gherghina: Nascute lipite, separate de viata. Ce s-a intamplat cu gemenele

Celebrele siameze ale anilor ’80, Lina si Gherghina: Nascute lipite, separate de viata. Ce s-a intamplat cu gemenele

Celebrele siameze ale anilor ’80, Lina si Gherghina: Nascute lipite, separate de viata. Ce s-a intamplat cu gemenele

Emisiunea este in intregime pe voyo.ro.

Siamezele Lina si Gherghina Boaru au socat Romania anilor '80, cand s-au nascut lipite. Medicii au facut o minune si le-au separat, dar acest lucru a fost posibil pentru ca Elena Boaru, mama lor s-a luptat cu toate fortele sa le ajute, desi oamenii o sfatuiau sa le paraseasca.

Pe 29 iulie 1982, Elena Boaru, femeia simpla din Botosani, a nascut siameze, lipite in dreptul inimii, de la stern la ombilic. In Romania anilor '80 nu se putea face nimic pentru ele, iar mama lor se temea ca fetele vor ajunge la un circ si le va vedea aratate cu degetul, umilite, batjocorite.

La sase luni de la nastere insa, siamezele Lina şi Gherghina au avut parte de sansa vietii lor. In Elvetia, o echipa de 28 de medici s-a chinuit timp de zece ore pentru a le separa pe fete, iar in februarie 1983 Lina si Gherghina se nasteau din nou. Cazul lor a fost cel de-al treilea din lume ca gravitate, cu o operatie de separare care a reusit complet.

Dintr-o mama eroina, care pe langa gemenele siameze a mai crescut alti trei copii, Elena Boaru a devenit o bunica eroina, cu noua nepoti pentru care e dispusa, la 68 de ani sa trudeasca fara oprire.

Ce s-a intamplat cu gemenele dupa ce au parasit tara

Deoarece nu se mai descurcau cu banii in Romania, drumurile celor doua gemene s-au despartit, iar Lina a plecat in Spania si Gherghina in Italia.

In Spania, Lina traia in teroare alaturi de un sot alcoolic si violent, care i-a interzis sa se intoarca in Romania. Maruta a facut o noua minune si a reusit sa o aduca pe Lina, dar si pe baietelul acesteia in tara, din nou alaturi de mama ei. Revederea celor doua a fost una emotionanta, incarcata de lacrimi de fericire.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni