ß
  • PRO TV
  • Lectie de somelier - cele mai bune combinatii de vinuri cu mancaruri

Lectie de somelier - cele mai bune combinatii de vinuri cu mancaruri

Lectie de somelier - cele mai bune combinatii de vinuri cu mancaruri

Daca nu esti un cunoscator al vinurilor, iti va fi greu sa asezi pe masa langa o mancare gatita perfect si o bautura pe masura. De la Revista Food&Wine am furat cateva ponturi pentru ca data viitoare sa poti prezenta cea mai reusita combinatie vin-mancare.

Un Riesling demi-sec cu mancare condimentata

De ce merge atat de bine aceasta combinatie? Practic, alcoolul face ca o mancare condimentata sa fie si mai puternica in arome, astfel ca un vin cu o tenta usor dulceaga iti va curata si racori bolta palatina si va lasa loc si pentru urmatoarea inghititura sau pentru urmatorul fel de mancare. Incearca Rieslingul produs de cramele romanesti sau pentru un gust mai fin cauta Riesling Kabinett, produs in Germania in regiunea Mosel.

Un vin robust, imbatranit natural cu feluri dulci

Vinurile pastrate in butoaie de stejar au un gust aparte. Taninul din lemnul stejarului va contribui la gustul final al bauturii. Vinurile pastrate in astfel de butoaie pot capata arome de vanilie, caramel, nuca de cocos sau unt, iar mirosul lor va fi unul exotic. Toate aceste caracteristici se potrivesc perfect langa un fel de mancare dulce fie ca e vorba de felul principal, fie de un desert.

Un Pinot Gris cu mancaruri acre

Muraturile si alte mancaruri acre acopera in intesitate gustul oricarui vin. Le vei gasi pereche in soirile de Pinot gris cu arome fructate si tarie ridicata ce pot sa balanseze gustul acru. Mai multe podgorii de la noi produc Pinot Gris, pe care italienii il stiu Pinot Grigio. Poti incerca si un Pinto gris de Alasacia, cu arome florale, de migdale si portocale.

Un vin rosu aromat cu retete complexe

Felurile de mancare cu mai multe arome dominante pot fi un cosmar pentru cei ce nu stiu cum sa combine vinurile. Cauta un vin care sa fie la fel de abil ca un cameleon si sa se potriveasca langa orice. Un vin rosu, care nu are nici prea multi tanini si nici prea multi acizi este perfect. Recomandarea Food&Wine este un vin rosul de Beaujolais. Acesta este produs din struguri din soiul Gamay are un continut scazut de tanini si este bogat în arome de fructe rosii.

Un vin alb acid cu peste

Recomandarea este Pinot Alb din regiunea italiana Trentino. Trention Alto Adige Pinot Bianco este un vin produs din struguri ce cresc intr-o clima rece, ceea ce ii confera o aciditate specifica si arome concentrate. Acestea pot completa perfect grasimile din mancarurile cu peste sau fructe de mare.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni