
ß
De la placinte pana la pizza sau garnitura langa orez, dovleacul isi face loc in multe retete. E sezonul lui si pana sa il sculptezi pentru un felinar de Halloween, poti sa il incerci in bucatarie.
Dovlecii de toamna, rotunzi sau lunguieti, cu coaja tare si miez parfumat nu sunt numai elemente de decor. 200g de pulpa de dovleac are peste 200% din doza zilnica de vitamina A.
Si pentru ca are o culoare atat de puternica te-ai prins probabil ca are din plin si beta caroten (la fel ca morcovii), o substanta asociata cu longevitatea. Unde mai pui ca e una din putinele legume de la care poti folosi si semintele, crude sau prajite.
Iar daca aceste proprietati nu sunt suficiente ca sa te convingem ca poti incerca dovleacul in foarte multe retete, am gasit si beneficii pe care dovleacul s-a dovedit ca le are asupra sanatatii.
1. Ochi de vultur
Dovleacul e bogat in vitamina A, esentiala pentru vederea buna mai ales la semi-intuneric. In plus, are beta caroten, care este transformat de organism tot in vitamia A pentru o protectie suplimentara a ochilor.
Citeste continuarea pe foodstory.ro