ß
Te orientezi numai dupa numarul caloriilor atunci cand mananci? Atunci nu procedezi tocmai corect, spun specialistii. La aceeasi valoare calorica, exista alimente care ingrasa mai mult sau mai putin.
Daca tinem cont numai de numarul caloriilor consummate, nu inseamna ca tinem o dieta. Studii recente facute de medicii din California arata ca doua alimente cu aceeasi valoare calorica ne ingrasa mai mult sau mai putin, in functie de consistenta si structura lor.
Astfel, un mar poate sa aiba tot atatea calorii cat o bucatica de unt, dar unul este grasime 100%, iar altul este apa si cativa carbohidrati.
Toata lumea stie ca, daca depasim 2.000 de calorii pe zi, riscam sa adunam kilograme in plus. Asta mai ales daca nu facem sport. Si, totusi, afirmatia nu e complet adevarata.
In primul rand, trebuie respectata repartitia caloriilor pe mese, spun medicii nutritionisti. E gresit daca numarul total de calorii e impartit la doua mese; trebuie sa avem trei mese principale si doua gustari pe zi, neaparat.
Caloriile le distribuim astfel, in procente: la micul dejun ar fi bine sa consumam intre 20-25% din numarul total de calorii, la pranz intre 30-35%, la cina mai putin -intre 15-20% si cele doua gustari impreuna ar trebui sa aiba intre 10-15% din totalul caloriilor.
O alta idee buna pentru cei care vor sa slabeasca este sa incerce sa creasca, pe cat posibil, consumul alimentelor cu calorii negative – intrucat corpul cheltuieste mai multa energie pentru a le prelucra si folosi decat poate inmagazina si aici ne referim in special la fructe si legume.
Afla mai multe informatii din clipul de mai jos:
Gallery