
ß
In ghidurile de bune maniere vei gasi totul despre cum se sta, cum se mananca, cum se vorbeste si cine plateste masa. Exista, insa, un cod nescris al unor reguli de bun simt in acord cu timpurile actuale, invadate de orarul incarcat, stres si agitatie, de gadgeturi pe care le butonezi tot timpul sau de cardurile cu care platesti.
Pe cele mai inspirate le-am gasit pe Zagat.com, cel mai accesat ghid al restaurantelor din intreaga lume.
1. Nu te baza pe sfertul de ora academic
Sa fii punctual e nu numai o regula de eticheta ci si o dovada de respect pentru cei care te asteapta la masa. Cu atat mai mult daca este vorba de o singura persoana. Nu e nimic mai neplacut decat sa stai singur la o masa si sa ai senzatia ca toate privirile sunt indreptate spre tine. Nu te baza nici pe rabdarea celor de la restaurant. Daca stii ca vei intarzia mai mult de 15 minute, mai bine suna si cere sa iti pastreze rezervarea.
Citeste continuarea pe foodstory.ro