ß
  • PRO TV
  • Este sau nu daunator? 5 mituri despre porumb si adevarul din spatele lor

Este sau nu daunator? 5 mituri despre porumb si adevarul din spatele lor

Este sau nu daunator? 5 mituri despre porumb si adevarul din spatele lor

Concediul la mare fara porumb fiert sau copt e ca nunta fara lautari. Cum procedezi insa in momentul in care tot mai multe persoane vorbesc despre cat de daunator este si despre aportul nutritional sarac pe care il aduce organismului? Renunti la gustarea preferata sau treci cu vederea si savurezi alimentul gustos?

Originar din America Centrala, porumbul a devenit rapid o planta alimentara, furajera si industriala cultivata in intreaga lume. Bogat in hidrocarburi, amidon, vitamine din grupa B, vitamina E, fier, fosfor, magneziu si potasiu, porumbul da nastere unor dezbtarei intense in randul cercetatorilor.

In timp ce exista grupuri care sustin ca este extrem de daunator organismului si ca oamenii nici macar nu ar trebui sa se gandeasca sa-l includa in dieta lor, exista si medici care combat cu vehementa teoriile celor din jur afirmand ca este foarte sanatos. Ce e adevarat si ce e poate fi incadrat in categoria “mit”? Ne-am hotarat sa facem putina lumina.

1. Porumbul, mai ales cel dulce, este modificat genetic

Depinde foarte mult de locul din care provine. In general, oamenii de stiinta sustin ca porumbul dulce – adica cel pe care il achizitionam strict in scopuri alimentare – nu este la fel de alterat ca cel furajer. Cel mai indicat insa ar fi sa vorbesti cu vanzatorii si sa ii intrebi de unde provine alimentul pe care il consumi.

2. Porumbul ingrasa si contine zahar

Un stiulete contine aproximativ acelasi numar de calorii ca un mar si cu o patrime mai putin zahar. Cu alte cuvinte, porumbul este una dintre cele mai sanatoase legume pe care le poti prepara si servi, asa ca nu lua in seama toate miturile. Fii insa cu mare bagare de seama in ceea ce priveste topping-ul pe care il alegi. Untul sau sarea in exces pot fi cele daunatoare, nu porumbul propriu-zis.

3. Porumbul gatit ofera mai putini nutrienti

Nimic mai gresit. Toti antioxidantii care protejeaza organismul de celulele canceroase si bolile de inima actioneaza mult mai bine in momentul in care porumbul este gatit.

4. Porumbul nu aduce niciun beneficiu sanatatii

Gresit, porumbul contine luteina si zeaxantina, doi compusi care aduc beneficii vederii. Mai mult decat atat, porumbul asigura aportul de fibre de care are nevoie o persoana in fiecare zi.

5. Porumbul se alege in functie de boabe

Este oarecum adevarat intrucat cei care nu au suficienta experienta nu pot face diferenta intre un porumb proaspat si unul "trecut". Incearca sa nu alegi porumb a carei coaja este uscata si lipsita de vigoare. Un alt sfat folositor pentru cei care prefera hrana proaspata este aceea de a nu cumpara stiuleti care au fost culesi in urma cu mai mult de 24 de ore.

Parteneri editoriali

Share

Videoclipuri cu știri

Citește și

Ultimele articole

Top citite

L-ai pierdut la TV

Episoade noi acum pe VOYO

7 zile înainte de TV • fără reclame • oricând

Top emisiuni