Primul MasterChef al Romaniei isi deschide sufletul si vorbeste despre lucrurile importante din viata lui.
Gustul victoriei
"In seara victoriei, nu am mancat nimic. Sincer. Pur si simplu, esti in alta lume. Simti ca nu ai nevoie de nimic! Esti unul dintre cei extraordinari. Cum am zis: simplul fapt ca am castigat imi era de ajuns. Restul erau detalii", povesteste Petru Buiuca.
"Titlu de Masterchef este cea mai grea responsabilitate din punct de vedere gastronomic. E varful, apogeul. Si asta o sa ma indemne sa-mi depasesc un pic abilitatile si sa dau drumul la lucruri. Vreau sa le reamintesc oamenilor ca e usor sa gatesti delicios si rapid! Si ieftin! Si pot face asta, pot sa le arat EU asta! Pentru ca sunt altfel! Sunt un copil cu o pasiune extraordinara! Nu neg ca ar fi interesant sa experimentez lucrul pentru o emisiune culinara. La fel de tare mi-as dori sa deschid ceva, in parteneriat sau singur. Si mai vreau sa fac sesiuni de gatit cu zeci si sute de oameni. Vreau sa impart idei si retete... Vreau sa cuceresc lumea! MasterChef iti ofera acest impuls. Eu il simt", exclama el.
In cautarea timpului pierdut
"In copilarie, adoram crema de zahar ars. Eram innebunit dupa ea! reteta mi se parea ceva fabulos: pui niste ingrediente intr-o forma, le lasi la un loc... si, dupa ceva timp, POOOF! Voila! Fabuloooos! Sa nu mai spun ca mamaia mea, pe care o ador, face niste placinte fenomenale. E greu sa nu vorbesc in extreme despre mancarea familiei mele... Vorbim aici totusi de mancarea facuta cu cea mai mare dragoste din lume", spune primul MasterChef al Romaniei.
"Imi place foarte mult bucataria frantuzeasca. Dar nu chestiile alea complicate in care citesti ceva si nu identifici nimic. Sau retetele care implica miligrame si mililitri. Mie imi place dragostea francezilor iesita din comun pentru mancare. Dar trebuie sa spun ca si mancarea romaneasca imi place la nebunie. Nu neaparat retetele, ci oamenii si ingredientele! Nu o sa mananci in niciun colt de lume o mancare mai buna ca aia de la tara facuta de o bunica de 90 de ani cu ingrediente din curte! NICAIERI! Orice alta afirmatie nu isi are rostul", mai afirma acesta.
Preparatul suprem
"Suna foarte dubios, dar daca ar fi sa-mi aleg o ultima masa, pentru ultima oara, as alege puiul la sticla al mamei. Daca o sa deschid vreodata un restaurant sau o afacere sau... orice, reteta asta o sa fie numarul 1: puiul la sticla suculent, simplu, natural si usor de facut. Restul sunt detalii", declara Petru.