Catalin gateste din 1989, iar pasiunea pentru bucatarie a mostenit-o, cei din familia sa lucrand fie in turism, fie ca bucatari, ospatari sau sefi de unitate.
A facut toate cursurile si scolile de bucatari posibile din tara, iar imediat dupa Revolutie a plecat in Germania. Spune ca nu s-a apucat de gatit, ci el si bucataria s-au intalnit.
”Totul a inceput foarte natural si normal, de la spalatul oalelor, al podelelor, am carat saci cu ceapa, am pus muraturi toamna (tone) si am curatat cartofi, foarte multi cartofi! Am avut sansa sa intalnesc si sa muncesc alaturi un mare bucatar in Koln, numele lui Fillipo Nissi rezista de 40 de ani in domeniu la cel mai inalt nivel. Cati nu ar visa sa ajunga la performanta asta?! De la el am primit primul si cel mai valoros sfat: ”daca vrei sa ajungi bucatar, sa fii intresat in primul rand de munca, pentru ca partea materiala vine de la sine cand faci un lucru bun”, povesteste Catalin. A facut cursuri cu Carl Haihausen, in 2001, apoi s-a intors in tara. Printre vedetele pe care le-a impresionat se numara si Puff Daddy, iar Catalin spune ca impreuna cu echipa lui are curaj sa faca orice eveniment.